Thursday, January 7, 2010

Org diet makan ape sepanjang minggu ni?

Hi! arini puan ciare nak listkan apekejadah menu i mkn since monday aritu. hehe. apepon, i know makanan di bawah agak tak stabil zatnye. tak apa, start mlm ni nak mkn sayur ngn buah byk sket ;p

Isnin
-----
bfast ~ kuih karipap 2 bijik + 1 air kotak low fat
lunch ~ kuih baulu 2 bijik (kecik aje tau)
ptg ~ roti coklat gardenia yg 60sen tu 1. hihi
mlm ~ tak makan. minum milo aje.
di antara tiap masa makan ni telan air masak byk2.

Selasa
------
bfast ~ telur rebus puyuh (5 bijik aku hentam. haha. ateee telur puyuh kecik bebeno) & air oren sunquick
tghr ~ xmkn. telan air byk2 je
ptg ~ roti coklat gardenia 1
mlm ~ yongtaufu. benda ni rebus2 je. okay kot utk diet. sket aje tau

Rabu
-----
bfast ~ karipap 3 bijik + air kotak susu low fat 1
tghr ~ xmkn. minum air kosong aje byk2
ptg ~ roti coklat gardenia 1. hihi
mlm ~ mkn sekor ikan cencaru sumbat bakar. xmkn nasik tau

Khamis
--------
bfast ~ 2 karipap, 1 kuih gulung ijau tu + air kotak susu low fat
lunch ~ xmkn. minum aje
updated!
ptg ~ salad sandwich and a lot of air suam :)
ptg + mlm ni xtau lg nak mkn ape ;p

Yang penting malam ni aku rancang nak makan salad & buah. sbb this week baru mkn sayur sekali. buah x mkn pon. cuma minum air oren je aritu. hmmm. so agak2 camana? ahad ni baru aku nak timbang. moga2 ade pengurangan. aminnnnn

p/s to ann: hoho i know diet ni xseimbang. tp i akan ikot diet u lepas ni k. JANJI ;p moga misi kita berjaya! amiiinnnn

Xoxo;
Ciare =)

13 comments:

  1. xpe...slow2 sis...tp jgn paksa bdn tu klo x larat k..

    ReplyDelete
  2. hehehe.. insyaAllah..kita berusaha yang penting kita amalkan apa yang kita telah bincangkan tadi.. so apa lagi..harap misi kita berjaya.. hehehehe

    ReplyDelete
  3. hai pn ciare,saya jalan2 dan ralit plak baca blog pn ciare..
    saya rasa pn ciare msti berminat dgn produk slimming saya..program saya tak perlukn pn ciare bertahan shg tidak mnyentuh nasi..kami mmg lain dari yg lain..
    sudi2kn la mnjenguk blog saya utk maklumat lanjut.

    terimakasih =)

    ReplyDelete
  4. oklah tu..yg penting u bole tahan n x flat..buat sup sayur pun bole ciare..tp no oil at all..sedap tau..

    ReplyDelete
  5. hehe. ciare, jangan makan karipap. karipap bergoreng ;p roti gardenia pon manis

    cube x makan manis tak makan goreng2 mesti ade turun ;p ngeee~ cayok2

    ReplyDelete
  6. ^^N^^ xde lah paksa sgt.skrg ni dah x tgoda sgt dgn nasi.time lunch pon xrasa lapa ;)

    ^^ann^^ chaiyok!! :D

    ^^cikbooluck^^ ohya? ok nti i jenguk ur blog :)

    ^^yani^^ kena lah sakan.biar sedar sebelom terhantok ^__^

    ^^Dee^^ yup. xflat lg takat ni :) insyaAllah bleh btahan.

    ^^muni^^ tulah.kan dah ckp menu diet aku tah ape2.hehe xpe start besok aku mkn benda yg betol :)

    ReplyDelete
  7. Ciare...wow sangat tak mengenyangkan..kalu k.ili mau berangin perut.
    K.ili tak makan nasik tapi lauk makan.

    ReplyDelete
  8. wahh. kak ciare diet sungguh2!

    rina pon tgh diet ni.

    da 3 ari xmakan nasi..

    kawan g london weight mngement, trainer tu suh jangan makan nasi,roti n mi kuning sebulan.

    so tgh try ni..
    makan kueteow ngan mihun jee

    makan skali seari..
    tp ade selang2 makan2 xelok la hahah
    xlehla..mulut kne kunyah gak hehe

    ReplyDelete
  9. xmakan nasik seminggu..
    mmg hebat
    dugaan bukan skit tu
    malam2 cmne?? MK join diet skali ke??
    ke still kena masak untuk dia??
    tu lagi susah nak resist tu, tgk org makan smua..
    takpe..takpe.. kamu boleh!!!

    ReplyDelete
  10. erm ciare betul kate mun-e. karipap banyak gile kalori. 3 biji karipap pun dh mcm ko mkn sepinggan nasi yg lengkap.

    roti gardenia yg manis pun xok gak, yg ok wholegrain atau breaktru. bahaya diet gini. badan leh naik double nanti.sbb ko punye diet x cukup mknn utk bakar kalori. penting tau bende ni.

    ReplyDelete
  11. ^^Kak ili^^ tp da sari dua rasa biasa dah.xde plak masuk angin..hehe...

    ^^Rina^^ wuaah TQ for the info.okay pasni xmkn roti dah ;)

    ^^Dayu^^ MK nak diet? hooo mau meraung dia telepon mak dia kang.HAHAHA.anyway, still kena masak tuk dia.mmg dugaan maha hebat.aja aja fighting!! ;p

    ^^lina^^ hehe.ok xmkn karipap dah ;p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha