Thursday, January 21, 2010

Upgrading Myself

1) Selalu terjadi

XY "U keje bidang ape?"
ni biasa dialog basic la 1st time berkenalan. i mean, instead of soalan nama apa, asal mana...gitu lar.

aku "I keje bidang IT. programmer cabuk jerr"

XY "oh ye ke.owh ape dia windows platform yg baru tu? vista ye? okay ke?"
lepas tu berjangkit la soalannya

"macam mana nak install yg original tu?"
"kalo salah install cemana? nak format balek ke ape?"
"bleh tak tolong format kan bla bla bla"


mungkin aku akan jawab "i wat system aje. kalo default technology yg dah ada mcm windows2 ni I xtau sgt"
atau
"you try la google"

2) ataupun

"apa dia laptop yg hangat kat pasaran skg ni?acer okay? dell okay? toshiba okay x?"
"erm sound card ngn video card ape yg bagus bla bla bla"
"laptop ni tetiba mampus lar. dia tak jadi apa2 bila tekan ON"


mungkin aku akan jawab "i sendiri pon pakai laptop company jer. xpenah amek tau pasal jenis2 yg latest ni."
atau
"u pegi la pc fair"

3) dan paling tak logik. info terkini pasal ni pon ada yg tanya

"antara telefon X, Y dgn Z mana okay ye?"
"model phone yang tu okay ke? bla bla bla"
"cemana nak install games java dalam phone"
-- ni mcm berkaitan tp oleh sebab phone aku cap ayam jer, maka i dont know marrrr.

mungkin aku akan jawab "I pakai phone cap ayam je.harga bawah 500 je. yg mahal2 ni I xtau lah"
atau
"apa kata u google product review je. mcmc2 adaaaaaa"

Secara amnya, aku sedang merajenkan diri sendiri membaca info2 terkini pasal item No 1 & 2 di atas. yakni, yg berkaitan dgn computer lah. at least, nampak berilmu la sket bila org tanya. tak ada lah mcm org bodo je jawab sume tak tahu. at least tau sikit pon tak apa kan?jom jom baca berit IT time lunch ni. selain diet bleh jugak dpt ilmu :)

psl phone ke ape malas la nak amek tau. apetah lagi skg ni ada blackberry bagai. cherry atau berry aku tau. KAHKAHKAH.

SEKIAN TERIMA KASEH :D

Love;
Ciare =)

5 comments:

  1. get info..nti boley share gn bloggers ekk...suke gak tau sal computer ni..

    ReplyDelete
  2. ye..ye gak
    kadang2 kena menambah pengetahuan am ni, boleh jadik topik borak gak time lunch ngan supplier ke apa ke
    takde lah dok keje mencekik je..

    nanti dh tau share la ye

    ReplyDelete
  3. ciare..nilah padah bile org kenal kite sebagai org IT..xtao ke IT tu meluas..bukan sume org IT bole repair pc..dan xsemestinye y bole repair pc tao psl coding..

    kdg2 bile org tanye nak je jwb i ni kerani cabut je..muahahaha

    ReplyDelete
  4. cherry adlh saye..sekian maceehhh

    ReplyDelete
  5. ^^N^^ hehe takat baca bleh, tp kang wat summary kay blog kang terkapai2 sket ;p

    ^^dayu^^ ok sharing is caring =)

    ^^yani^^ gagagaga ;p kan kan kan.pasni nak jwb suriumah sepenuh masa lah ;p

    ^^cherry^^ hihi ;p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha