Thursday, February 18, 2010

Blueberry Cheesecake :)

Alhamdulillah percubaan pertama buat bluberry ciskek berjaya :D sgt memuaskan hati i nyah. hehe. anyway ade satu kecacatan la iaitu base cake yakni biskut oreo aku terover keras. hehe.


gamba ini ihsan google. kenapa? sbb ciskek aku lepas je siap dlm 3 jam terus angkot kuar dari peti ais masuk kereta then bro0o00m ke ganu. hehe. jauh perjalanan ciskek aku tu. so sampai kampung plak trus masuk peti ais sbb takot cair. long journey tu. besok nye terus potong potong dan makan. hehe. abes dlm ms sehari je kek tu. jadi santapan sedara mara :)

dan paling penting mak mertua gembira. 'pandai ciare masak kek' hehe kembang semangkuk la menantunye ni. wakakakaka. anyway, next time nak buat lagi dan akan ku tepekkan resepi beserta gamba yg menggiurkan okek :D

Xoxo;
Ciare =)

5 comments:

  1. perghh...success tu wat cheesecake...syabbass!!

    ReplyDelete
  2. wahhh....cheehh..bagus..bagus...

    ReplyDelete
  3. wahhh!!cemerlang seyh...i nak masak ayam masak merah pun x bape nak lepas, u dh buat blueberry cheese cake...x boley jadi ini macam..hehhe..

    sila buat lagi skali n tempek resipi kat sini cepat2 ye pn.ciare..kot2 i dapat aura nak wat cheese cake lepas ni...chaiyokk!!

    ReplyDelete
  4. ^^miloicekaw^^ sbb sedap la cepat abes.hehe.eh tak tak.maybe sbb dorg jrg makan sbb tu laju je abes kot :D

    ^^N^^ TQ.tp byk cacat lg.nak nak cuba lg :)

    ^^kaklina^^ isk kak ina lg terror!! :D

    ^^deena^^ ok ok nti i nak wat lg kek ni.pastu bleh tepek2 gamba n resepi :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha