Tuesday, February 2, 2010

Dah lama dapur tak berasap T___T

Sila jgn contohi puan ciare yang dah lama tak memasak ni. dapur dah tak berasap. dah berhabuk. lantai dapur licin aja tak payah mop. pinggan mangkuk tersusun elokkkk jek. huuu.

biasalah, tiap org lain cara hidupnya. kang you all jgn lak bagi alasan kat suami masing2 kalo malas masak.

"alaah darling, si blogger ciare tu dia tak masak pon kat umah. relaxxx jek makan kat luar. husband dia tak kesah pon"

oh ini tak baik. sungguh tak baik. sungguh ni aku cakap. sungguh sesungguhnya. bab2 ni jangan nak ikot org lain. ukurlah baju di badan sendiri (mcm tak berapa nak kena peribahasa ni). taste setiap ketul manusia pon lain2 kan. kalo taste setiap orang kat dunia ni maka huru haralah dunia ni.

hari ini, genap hari ke-10 makan di luar. yahoooo. err tapi malam ni mungkin akan masak saje. sebab masak di rumah ternyata lebih jimat. tak apalah, demi percutian yg manis itu nanti, kita jimat jimat saje lah ye sayang. apa kata maggi malam ni? you masak k. KAHKAHKAH. tak baek tak baek. okay arini biar bini masak. rasa nak buat ayam masak black pepper resepi puan chika :) yummyyy. kalo aku tepek kat sini maka JADI la maksudnye. kalo tak tepek maksudnye menu tak menjadi. kena tuntut lebih lagi dari puan chika :)

okay semua bini2 di luar sana, mari main masak2. yg agak2 bujang tu, sila tambah resepi anda agar lepas kawen nti tak melopong asik ulang2 menu yg sama. kalo husband you all mcm MK ni tak kesah tiap hari masak kicap tak apa, jika tidak...bahaya bakal mengundang. heh ;p

apepon, saya sgt rajen harini. jom ke dapur. err tp kena smyg dulu :)

Xoxo;
Ciare =)

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha