Thursday, February 25, 2010

Dilema ~~ nak pergi ke tak nak?

Kalo korg dapat peluang company trip for FREE ke sebuah tempat yang best dan ko mmg teringin nak pegi situ AKAN TETAPI.........suami ko tak dapat pegi (sbb kompeni jepun ni straight psl cuti. dia kata konfem bos jepun tak approve punya). so kalo korg nak pegi ke taknak? dah lah 4 hari, tanpa suami pulak tu. rakan2 kerja yg lain bawak pasangan! yang bujang lelaki ada lah. yang bujang perempuan pulak tak tentu dapat pegi ke tak.

So camne?? ada keberanian kah aku nak pegi ke sana?? lonely?? tido sorg2..wuaaa aku takot tido sorg2. nanti mesti nightmare terus tak boleh tido lepas tu mata jadi eyebag mcm panda T__T. suami bg green light. tapi......hati mcm tak best sbb tinggalkan dia T_____T

Bg idea sket :)

p/s: dalam hati berteriak rasa nak pegi.
tapi...tapi....tapi...ada mcm2 tapi.
apakan daya

Xoxo;
Ciare =)

13 comments:

  1. Pegi...pegi...nanti kalau tengok je gambar2 kawan2 tu yg syok2 kat sana. pastu ada unsur2 berlagak...mau nyesal di kemudian hari nanti..

    ReplyDelete
  2. tak payah pegi la, pegi lain kali je kuuttt.

    nnt jadi apa2, susah pulak suami jauh.

    ReplyDelete
  3. emmm kalau pegi nanti sure ada unsur2 jeles akan wujud bila tgk couple2 lain beromantika de amour..yg kita terkulat2 sorang2..
    pastu klu ada ape2 nak ngadu pun husbnd jauh..nnt dia plak susah hati..bila balik plak nk citer kat hsbnd pn tak best sbb dia tak dpt rasa keseronokan yg kita rs bersma..

    kalau tak pegi pun takut wujud gak simptom menyesal..
    tapi boleh plan untuk pegi lain kali berdua2an bersama suami terchenta..honeymoon lg sekali..hihihi

    ReplyDelete
  4. ciare, napee rakan lain bole bawak pasangan?

    klu tido sorang2 di kala orang lain ada pasangan, xyah gi la kot.. hoho pendapatku~

    lagi satu pendapat, kalau MK beli tiket asing2 tapi join jek korang tak bole ke ekkk

    ReplyDelete
  5. kalo kak dee..kak dee pegi je..hahaha..yg penting restu telah diberi..

    ReplyDelete
  6. i will choose to be with husband. haha. isteri mithali katanya..

    ReplyDelete
  7. kalau i pergi jer....janji dpt jalan peluang hanya sekali.

    ReplyDelete
  8. HAIH MCM MANA NI.ADA SUH PEGI ADA SUH TAK PEGI.HEHE.PENIN MAK ;P

    ReplyDelete
  9. haiyoo..dengki bos MK tu!!!
    susah jugak ye nak buat decision ni..
    tapi kalo i, i x pegi kot..
    kalau pergi atas urusan kerja, mungkin xde rasa bersalah sangat tinggal en.hubby.tapi sebab nak gi berseronokan, cam kejam jek..hehhe

    ReplyDelete
  10. kalo aku, aku x pegi kerana tanpa sang suami benda besh jadi tak besh kalo tiada dia.

    cewah. cakap mcm dah ade suami je :))

    ReplyDelete
  11. ciare..bg aku,better xyah g..bak kate kak long kalu jd ape2 ssh lak nnt..mmg xbest kalu p suka ria tanpa en hasben..imcomplete vacation..

    from me:- hanabira

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha