Wednesday, February 3, 2010

Hari kedua di gym :)

Assalamualaikummmmmmmmm :) eh mcm cara budak2 bg salam pulak. huhu. kummm tu kalo buleh lg panjang lg berkat. hoho ;p

ape la pulak aku nak merepek kali ni. urm erm mm....okay fine, totally have no idea. heh. okay okay. oleh kerana berdiet dgn mkanan tak berapa nak jalan so aku decide utk BERSENAM. yeayyy. alhamdulillah, kat client site aku ni sgguh baik hati beri peluang pd kami2 yakni vendors ni mengejoin gym mereka.

haha. cam lawak hokey. 1st time mak masuk gym. i kan org kampg. mana tau bab2 gym ni. kalo kat kampung original selim sbb tiap hari mengayuh basikal ke sekolah sampai form 3. tak ada maknanya nak berambik berhantar dgn moto ke driver ke. balek sekolah pulak mengayuh ke sekolah agama. lepas sek agama pulak chayok2 main2 galah panjang ke hape. tak ke selim??? ;p

gambar selingan dgn lagu iringan siti nurhaliza; Kekasihku :)

Ada mcm2 nyah alatan bersenam dlm gym tu. antaranya basikal, tempat joging, tempat kayuh ala2 joging tapi mcm basikal (hoho), tempat sit up, angkat berat, angkat berat sambil duduk, beban kat kaki, bola2 senaman etc. sori sbb nama alat senaman ni agak pelik sbb aku tak tahu nama sebenar alat2 ini. we all pon main belasah sajoooo. trainer? tiada. hehe

gambar selingan bersama lagu iringan oleh Christina Alguilera, Hurt. eh nape lagu sedih ni? nak tukar lagu lah. ermm lagu iringan oleh Katy Perry I kissed a girl hehe. lesbo japs ;p

Aku sebenarnya bukan taknak bersenam sebelum ni nyah. aku takot. takot apa?? takot risiko2 utk mengandung tu berkurangan. hmmm, org kata kalo kita nak anak, jgn la lasak2 lagi tambah2 waktu2 subur dan ke atas tu. haih. aku tak period lagi. adakah sesuatu? tapi mcm tak ada tanda2 pon. tak apalah, aku tak nak pikir sgt kesan dia. bagi aku skrg ni, aku nak bersenam demi kesihatan diri sendiri. kalo ada rezeki adalah, kalo tak ada cuba lagi. hihi.

eh eh jgn salah paham. entri ni bkn mengomel psl rezeki anak okay. entry ni nak membebel pasal senaman. aku buat ajelah senaman yg aku rasa aku boleh buat. nanti mana tau kot kot betol pregnant ke hape, aku stop lah senaman dah. tapi selagi masih belom (aku rasa lah) aku akan senam sampai pengsan. hihi. senam dgn niat utk kesihatan dan utk suami (eceh padahal suami tak bising pon, i sendiri tak puas hati) at least dapat pahala. insyaAllah :)

takat ni aku dan project~mates bercadang utk senam hari isnin, selasa dan rabu saja. dan tiap hari hanya sejam jek. bukan lama pon. so total senaman 3 jam seminggu. okay kot :) actually baru semalam start. hehe.

ok next week aku tingin lah nk posing2 dlm gym tu. kena bawak camera la nampaknya ;p

Xoxo;
Ciare =)

5 comments:

  1. senam ringan2 je yunk..klo x larat jgn pkse k..

    ReplyDelete
  2. tp kalo bdn gemuk pon susah jgk nak dpt anak. org kate la =p

    kakak sepupu ku susah pregnant before ni pastu jmp doc , doc suh die kurus dulu. alhamdulillah slps kurus, skang die sudah mengandung..

    tp lain2 org lain2 kes la kan.. hee

    ReplyDelete
  3. best nyerr gi gym. zie lom pnah lg g gym taw cia. teringin tuh ade lerr...hehe

    ReplyDelete
  4. ^^N^^ em takat ni larat lg. xde lak rasa kejang2 cramp ke hape..huhu

    ^^mune^^ oh ya ya.aku pon penah dgr la psl ni.tp aku takde la nak kuruskan bdn sbb nak pregnant pon.opismate aku ni gemuk elok je dia pregnant.so aku nak senam sbb nak sihat :)

    ^^deena^^ TQ :)

    ^^Zie^^ haaa tu lah psl.naik jakun jap 1st day masuk gym.hehe.tp harus la wat2 cool ;p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha