Friday, February 12, 2010

Harijadi Mak dan Pemergian Bapa

owh, nak gunapakai entry tahun lepas bleh?? hehe. eh eh takkk. ini entry special utk mama (err tetiba meroyan pggil mak 'mama' ;p)

Mak, setahun lagi sudah berlalu. dan adik sentiasa berdoa agar banyaaaaaaak lagi tahun tahun tahun tahun tahun mak akan bersama adik dan kami semua. mak kena panjang umur dan sihat tauu. tapi adik tahu mak sakit..tak apalah, kami adik beradik akan sentiasa bantu mak dari segi medical dan moral support. yang penting mak jangan mengalah tau :)

Adik perasan, mak kadang2 mengeluh sbb mak tak sihat. kadang mak rasa malu kalo kena pakai tongkat atau kerusi roda tu time kita jalan2. (ah! what the hell org nak pandang serong. aku rasa nak terajang je kalo ade org pandang sinis kalo tgk mak aku berkerusi roda/bertongkat). tp adik rasa okay je. mak ttp nampak muda dan cun :) cuma mak tak larat jalan je. alaaa mak jgn la rasa mcm tu tau. adik,kakak2 dan menantu2 mak tetap sayang mak walo ape pon.

Mak mai la tinggal kat umah adik. asik dok ipoh je. mai lar rambu ramba ke KL. hihi ;p alaaa adik tau la kat ipoh mak seronok sbb ada cucu2..kat sini tak ada (majuk japs ;p). mak, doa2 la moga adik cepat2 dikurniakan baby2 yang sihat dan comel. nanti kalo mak dtg umah adik bleh la mak main dgn cucu. tapi kalo cucu2 mak buli mak nanti tak tahu. ayoookkk ;p

Mak, sori sebab tak dpt pulang raya cina ni. tak apa, kita baru jumpa aritu kan. kalo jumpe selalu pon nti mak boring dgn anak bongsu mak yang ngengada ni. heh. nanti kita jumpa bulan depan k. adik balek bulan depan.

Oh ya! terlupa. adik ada pos adiah harijadi utk mak. minggu depan sampai la kot. harap mak suka. hadiah tu warna purple. mak kena suka jugak kalo tak adik sentap tak nak balek ipoh kang. hahaha ^__^

Akhir kata, selamat hari lahir MAK. adik sayang bangat sama mak tau. u're my sunshine. i love you forever and ever. muaahhh :) mak tetap muda di mata adik walopon mak dah 66 tahun. ramai kawan2 adik ckp mak mcm masih 50 tahun tau. sebab tu dorg tak percaya mak dah sakit2 lutut. sian mak :) tak apa, adik kan ada. adik kan hero mak walopon adik heroin sebenarnya. eceh ;p

p/s: kwn2, mari kita sedekahkan Alfatihah utk
arwah bapa saya ye. kerana harini juga
merupakan genap 21thn pemergian Arwah.
Alfatihah ~~~

Xoxo;
Ciare =)

7 comments:

  1. aL-fATIHAH buat Arwah Bapa Ciare...semoga Rohnya dicucuri Rahmat..amin..

    Dan Selamat Hari Lahir to your mother.. May Allah Bless her n family..also dikurniakan kesihatan yang baik dan panjang umor..aminn..

    ReplyDelete
  2. tetiba rase tharu n sebak bile bc entri nih.. owh, me miss me parent (n p.i.l.)

    al-fatihah....

    ReplyDelete
  3. Al-fatihah....
    Adik,jaga mak elok-elok ye...
    Tak kira la heroin pun kene jadi hero jugak.

    ReplyDelete
  4. ci are,

    epi besday buat mak ko.. semoga dia panjang umo dan bahagia di samping anak2 dia, termasuklah hero kecik yg sbenarnya heroin.. hahaha..

    Al-Fatihah utk arwah ayah ko.. semoga rohnya tenang di sana..

    aku harap ko jg diri bebaik yek.. berpantang btul2 dan berusaha lagi..
    chaiyok2 ci are..

    ReplyDelete
  5. Al-Fatihah utk arwah ayah ciare..

    for your mum..belilah susu anlene..moga tulangnya semakin kuat..n makcik jgn riso eh..anak2 makcik mesti leh jaga makcik dgn baik..

    ReplyDelete
  6. ^^TERIMA KASIH SEMUA KAWAN2 :) SBB DOAKAN KESIHATAN MAK SAYE..DAN JUGA SEDEKAHKAN ALFATIHAH PD ARWAH AYAH.MOGA ALLAH MELIPAT GANDAKAN PAHALA PD KORG SEMUA :)^^

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha