Thursday, February 4, 2010

kutip pahala selagi mampu ^__^

UTK BACAAN 18THN KE ATAS. BAWAH 18THN SILA DAPATKAN BIMBINGAN MAK PAK ANDA OKAY. SAYA TIDAK BERTANGGUNGJAWAB ATAS KESAN2 KPD PEMBACA LEPAS BACA ENTRI INI. SEKIAN

Dari mata jatuh ke hati. cewah ;p aku tertarek dgn entri puan dayu (jgn marah ek nak tiru entri. huhu. sbb menarek sgt topik ni) pasal salam dgn suami. so amacam? semenjak kawen ni berjaya tak misi korg mencium tangan suami anda tiap hari seperti yg diidam2kan sebelum kawen??

saat saat bermulu mata pelesu ;p

well, dari dulu lagi aku dah mengidamkan saat bersalam (kiss takyah sebut k. anggap je salam aku ni adalah pakej kiss sekali. gagaga ;p segan mak nak tulih ^__^) dgn suami tiap bangun tido, tiap kali nak kuar pegi keje, tiap kali sampai umah pas keje, tiap malam b4 tido.

Dan setakat ni tiap kali nak kuar pegi keje dan tiap kali sampai umah pas keje aku tak pernah missed lagi utk cium tgn suami peluk2 segala (walopon kdg2 tgn dia kotor. biasa la keje kat kompeni jepung tu. tp aku belasah jek....nak jugak salam n peluk2. hhe. ade aku kesah jiran aku nampak?? ini laki aku laaah). kalo ade org mengumpat ke ape, i jugakk dpt pahala :) amiinnnn.

tapi dua lagi yakni salam lepas bangun tido dan sebelum nak tido tu agak jarang la jgk. bese lah pg2 kami bdua kelam kabut bgn. sokmo bgn lewat. hoho. aku lak celik mata terus smyg n panaskan lauk utk bekal suami (berganda pahala weiii. aminnn ;p). kalo sebelum tido lak...ikot dan lah. aku ni sokmo nye tetido tebongkang depan tv..hehe. lepas kawen pon susah nak buang tabiat buruk ni ;p

so amacam korg?? benda sesenang ini pon berganda2 pahalanya :) dan paling afdal, time salam tu ucapla kata2 romantis mcm i love you. tp mcm aku, aku suke tambah i'm sorry. hehe. bukan ape, kita ni dok serumah tak semuanya manis dan happy belaka. msti ada tergigit jari punya lah (peribahasa pelik dah keluar ;p). so kena la bersedia utk memaafkan dan meminta maaf. heh. mcm baik je puan ciare ni kan?? (dlm hati korg berkata 'bole blah laa minah ni'. huhu. i redha)

kesimpulannya, jika anda suka boleh cuba. jika tak kawen lg jgn sibuk nak praktis, ingat dalam hati diam2 sudah. nti dah sah br amalkan. pada yg da lama kawen, ape salah cuba amalkan, mgkin suami anda akan terkejut awalnya, tp ia sgt manis tau :)

dan pada diri sendiri, moga amalan ni kekal ke akhir hayat, selagi nyawa dikandung badan. dan semoga cinta kami tersemai indah buat selama2nya.. lantak lah anak cucu aku nti tgk kitorg romantik2, ai tak kesah nyah!!! HAKHAK

Xoxo;
Ciare =)

6 comments:

  1. heeee..bestnya dengar..adegan salam dan kiss2..hehe..semangat plak nk kawen cepat2..(meroyan gatal sekejap..hihi)

    ReplyDelete
  2. saya salam everytime nak gi keje and balik keje..without miss!!huhu..

    sebelum tdo, of coz ler x, sebab i tdo dulu (tibe2 je dah tertido) n hubby suka tdo lmbt..

    ReplyDelete
  3. wat N x sabau nk kawen..tp t x ley ari2 cz jaraj jaoh...wuaaa..

    ReplyDelete
  4. waaarrgghhh!!
    nape smua org mcm tak segan2 nak cium peluk husbend di khalayak ramai
    nape aku sorang je tersipu2??
    kena belajar ni..

    peerrghhh!! mmg berganda pahala puan ciare dapat ni
    siap panaskan lauk untuk suami
    pergghh!! salute lah
    kita ni dah lama tak masak..
    pagi2 pun buat air je, bfaz tiada
    dah asyik bgn lambat je..

    tp kalau betul2
    mmg senang2 je kan nak dpt pahala suami isteri ni

    ReplyDelete
  5. Bagus ciare....terus kan amalan ini dan sebelum tidur minta maaf...mmg bagus sgt2 selain kita ucap kan l love u.. :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha