Monday, February 8, 2010

Miscariage atau tak jadi? err hentam je lah. tiada rezeki. sila cuba lagi :)

Bismillahirrahmanirrahim. ini adalah catatan ringkas. dah sehat nanti aku cerita sepenuhnya.

Jumaat (5 feb) ~ test UPT. result positive tapi sgt blur line yg positive tu.

Sabtu (6 Feb) ~ 3 pm bleeding. tak saket pon. dlm hati ckp maybe dah tak jadi sbb result UPT blur.

Ahad (7 feb mlm around 10pm) ~ kesakitan terlampau. pegi check kat klinik saket puan. confirm. 'ia' da jatuh sepenuhnya. patot la perot aku extra extra memulas. rasa mcm rahim kena bilas. paham x? bila scan. kosong. jadi tak perlu dnc@cuci. alhamdulillah. sbb aku dgr cite cuci itu menyaketkan.

Isnin (arini la) ~ dpt la cuti. dan konfem tak perlu cuci. maka berehat kat umah. kalo tak saket besok bleh keje. kalo masih saket bleh mtk mc lg.

Doakan saya cepat sembuh ya :)

p/s: dah janji nak rehat sepenuhnya pd suami.
jd saya nak shut down laptop skrg :p

p/s/s: oh tak perlu la nak visit pempuan ni.
pasti kamu mnyesal kerana dia mcm tak saket.
still annoying mcm biasa. haha.
but i kena buat2 saket. cannot wat keje berat.
aiseh

Xoxo;
Ciare =)

22 comments:

  1. Owh, nasih baik everything okie.. kita doakan ciare cepat sembuh yer.. rest banyak2 tau.. jaga kesihatan :)

    ReplyDelete
  2. hopefully everthing will be ok ye dear.....take care always...

    ReplyDelete
  3. takpelah kak..takde rezki
    insyaAllah..boleh cuba lagi nanti

    ReplyDelete
  4. xde rezekilah tu..tp biasanya org miscarriage..lps je 2-3 bulan..lekat balik..so, lepas ni jgn keje kuat sgt tau..take care..

    ReplyDelete
  5. ciah...
    amik je mc lama skit, baik betul2 baik
    jgn lah masuk keje dulu..

    ReplyDelete
  6. akk dh 4 kali pnglmn mcm ni ciare..sgt2 mnyakitkn..tu mmg kire ggur la..x perlu cuci..x elok..akk pnah skali je msuk GH kna cuci..sakitnye mak oi..tuhan je yg tahu..yg bru je buln lps tu pn complete abortion so doc kate x yah cuci..ciare rehat je kat rumh..smnggu pn xpe..

    ReplyDelete
  7. takde rezeki namenye tu pn ciare, sabar2 yek..

    btw, jage kesihatan..pantang gak la seskit speshly utk makanan n minuman yg 'tajam2'

    ;)

    ReplyDelete
  8. get well soon ciare, insyaAllah, rezeki ko ade la tu nanti ek:)

    ReplyDelete
  9. blum rezeki lagi ciare. xpe2, bykkan berehat. get well soon ;)

    ReplyDelete
  10. x pe ci-are. maybe belum rezeki. usaha tangga kejayaan !;p

    ReplyDelete
  11. rehat ckp2..pasni xpayah g gim lg okies...

    ReplyDelete
  12. dnc memang saket. naseb baek xyah cuci..berehat byk2..

    ReplyDelete
  13. ohh ciare. sori tlambat huhu.

    jaga diri baik2 ek. insyaAllah akan ade lagi nanti.

    ReplyDelete
  14. terima kaseh semua kwn2. insyaallah saye akn berehat lama sket.tp xsampai smggu kot.huhu.terima kaseh atas semua nasehat ye.doakan saye cepat sembuh.dan doakan rezeki kami akan dtg lg lepas ini :) insyaAllah jika diizinkan Allah

    ReplyDelete
  15. get well soon n jgn sedih2 ye...insyaallah ada rezeki tu nnt..

    ReplyDelete
  16. kak....sabar ea...mb ni akk g gym tu kot.....akk rest taw...sayang akk....

    ReplyDelete
  17. bende yg sgt same happened kat sy.. period delay 2 weeks, pregnancy test +ve, tp blur jugak.. a week after, bleeding, xsakit.. so ingat mybe bukan preg.. tp, 2 hari lepas tu, sakit sgt perut, then keluar daging.. kebetulan otw pg klinik so, doc tgkla daging tu.. die ckp "failure attempt of pregnancy".. bile scan, everything clear, so xpyh d&c.. pas kejadian tu, sy start mkn asid folic.. doc ckp mybe sbb lack of folic acid.. so, awk pun blh start mkn, n gud luck! =)

    ReplyDelete
  18. alamak...xnak anggap ini citer sedih..just xde rezeki..cuba lagi nant...

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha