Wednesday, February 10, 2010

punca2 yg menjadi kebarangkalian 'ia'nya tidak menjadi...calon2nya adalah

1. mengangkat objek berat ~ isnin lepas KL cuti kan? tapi aku pegi opis kejap. tujuannya adalah utk menghantar 3 bijik laptop yang perlu dipulangkan kpd opis. 2 bijik laptop milik my ex-opismate. dia benti keje. dan sebijik lagi adalah my previous laptop company lah. jenama dell yg tebal nok mapuh tu. hok hok. total ada dlm 10 kg aku rasa. dgn beg2 yg beso gedabak lagi!

2. melakukan aktiviti lasak ~ aku pergi ke gym pd hari selasa dan rabu time lunch hour. erm bg aku tak berat pon aktiviti tu. tp biasalah, peringkat awal kehamilan ni mcm2 benda tak bleh buat sebenarnya. baru ku tahu. haihh walopon aku ni bukan ahli sukan yg suka bersukan dan melakukan aktiviti lasak, tapi aku lasak dari segi lain la. aku ni kekadang jalan laju gile. jgn harap lah aku ni nak buat catwalk atau jalan penggoda ke hapa. robotic walk adelah. keje2 berat tu mmg dah sebati dgn aku. angkat baldi yg penuh air, kekadang aku angkat sofa ni sorg sbb nak ubah kedudukan dia. bukan MK xnak tolong. kadang2 aku mmg sengaja nak buat sendiri. selagi terdaya aku angkat. bila dah berat sgt baru mtk tlg MK :) err dan salah 1 sebabnye, aku suke ubah kedudukan furniture hari sabtu time MK keje. bila dia balek keje je.....tada!! hehe umah da laen ;p

3. berdiet berlebihan ~ errr ni lebih krg 2 mggu lepas. kan aku diet giler tak giler jgk lah (tp tak kurus jugak. puiiiii ;p). aku tak makan nasik 12 hari. hanya makan sayur dan ikan bakar sajoo. hmm. tak pasti ada kena mengena atau tidak. saje je nak letak kat sini.

Dan sebab utama yg paling penting tentulah KETENTUAN OLEHNYA :) saya redha. kami redha :)

oleh kerana sbb2 yg dinyatakan di atas ; saya TIDAK AKAN

~ mengangkat objek berat
~ melakukan aktiviti lasak
~ berdiet

Hehe :)

p/s: ini adalah scheduled ini.
aku pasti sdg tidur lg skrg ;p

Xoxo;
Ciare =)

7 comments:

  1. InsyaAllah ada rezeki tu nanti...Allah menguji kesabaran kalian...:)

    ReplyDelete
  2. betol tu ciare..orang2 tua ckp kalau nak peknen xleh buat keje lasak..so beware la pasni ye..mane tao bulan depan 'menjadik' lagi..eehhee

    ReplyDelete
  3. salam,ciare...
    xpe,xde rezeki la tu.Pastu, jaga diri...xyah lasak2 dah.kalau rasa2 mcm prgnant tu, tido je xyah buat apa...hihihi...:P

    ReplyDelete
  4. salam kak.. takpe, insyaAllah ada rezeki lg. mungkin ada hikmahnye ni. :)

    ReplyDelete
  5. none of them.
    miscarriage is a natural process pada badan kita. Its okay, dear :)

    Go go work HARDER!
    hahahahaha :P

    Tapi since u tengah planning nak conceive ni, better la you jgn diet tak makan etc. Tapi diet as in ambik makanan sehat dan seimbang tu mmg dialu-alukanla.

    Makan folic acid.

    You berpantang ye? I dulu tak pon. MUAHAHAHA sbb mat saleh ni tak ajar pulak i berpantang,

    ReplyDelete
  6. ^^budak pipi tembam^^ tq :)

    ^^yani^^ haih lepas ni kalo xbleh lasak ntah camne laa..jd bluehyppo kot ;p

    ^^cinta hati^^ wuaa tido jek?? bestnyaaa...huuu

    ^^zahidah^^ doa2 kan yer

    ^^chika^^ owh akan mencari acid folic scpt mungkin...cari farmasi tak jumpe2..huhu..anyway akan berusaha!! :D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha