Friday, February 12, 2010

Tanda2 Kehamilan Puan Ciare

Bila difikir semula baru ku perasan aku mengalami simptom2 kehamilan yang berikut. eh eh, ini sekadar utk mengkongsi info. utk panduan diri sendiri dan jugak bakal2 ibu semua ye. mana tau korg pon hadapi simptom2 ni. maka, mungkin ada berita baik :D

1) sakit belakang 2 minggu sebelum tarikh jangkaan period.
2) breast saket luar biasa 2 minggu sebelum tarikh jangkaan period. sensitif yg amat. aku rasa nak pakai coli cup D. huhu.
3) aku ada mengidam nak telur penyu. tapi tak kesampaian T__T
4) selera makan bertambah. tiba2 dah tak reti nak diet. asek melantaaakk aje
5) sukar tidur malam (ini mungkin jgk pengaruh tgk cite antu T__T)
6) dan paling obvious, aku tak mau masak hampir 2 weeks!! which is impossible la sbb aku ni walopon tak teror masak, tetap bertenggek kat dapor bersilat bagai masak utk suami terchenta :)
7) demam sesema batok

so next time, aku akan lebih berhati2 la bila ada simptom2 di atas. go go chayok!! :)

Xoxo;
Ciare =)

6 comments:

  1. Yess...lps ni kalau ade petanda cmni lg..make sure akk take care btol2 ek..walaupun org lain ckp akk ala2 diva..heheh..

    ReplyDelete
  2. ciah, actually dh bape usia kandungan tu, doktor ada bgtau tak??

    ReplyDelete
  3. ^^marziey^^ diva?? huhu.tu la..next time tau la camne..bese la 1stimer kan...:)

    ^^dayu^^ erm susah nak bdget dayu sbb time tu dia dah kuar semua.tp kalo ikot cycle period maybe 2-3weeks la kot :)

    ^^N^^ TQ darling :)

    ReplyDelete
  4. dear..jgn sedih2 k..dilla ist time dulu pun missc..kena D&c..masa tu da 3bln...alhamdulillah pas sbulan missc lekat balik..so pas ni be carefull k...

    ReplyDelete
  5. symptoms 1,2,4 & 5 tu mmg sgt tepat..before dpt tahu i preggy pun, asyek melantak je kejenye..tapi skrg ni, perut tetap gak asyek lapar, tapi tekak pulak yang x lalu nak telan..sob..sob..sob..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha