Friday, February 19, 2010

wanita yang suka pakai kemeja, awas! (luahan hati dari wanita untuk wanita)

Harini aku nak berceloteh pasal wanita (mostly yg ke pejabat) yg gemar memakai kemeja. aku slalu perasan sesuatu. perasan ni maksudnye BUKAN SENGAJA okay. tak kuasa mak nak tgk pempuan ni. i'm not les**an nyah ;p so mmg naseb aku malang kot sbb bila aku TERpandang aku mesti nampak menda2 tak patot tu. apa dia?? sila baca sampai abes.

gambar hiasan ihsan google

bagi korg baju kemeja ni mcm mana? okay kan? kdg2 mmg nampak comel sgt :) aku pon ada few kemeja lah. tp tu kemeja yg lebih ke arah funky utk jalan2. never ever nyah i pakai kemeja to work. no no for me.

maka, bila uols pakai kemeja tu. pakai lah elok2. errr adakah berhak aku menegur wanita2 di sini?? okay anggap je nasehat k. nak ikot nasehat ikot lah, tak mau sudah. my part is done. you do yours.

aku ckp pakai kemeja kena elok2 tu kenapa?? haaa. ni applied to yg bertudung dan jugak free hair k. aku tak pilih kasih (sbb pg td aku jumpe kes yg btudung. so sama je). sape lah aku kan? only puan ciare :) okay korg tau kan kat badan korg tu ada ASET menarik tertarik kau mmg da boo0om kebab0m kan?? sooooo bile korg pakai kemeja, korg tak perasan ke baju kemeja korg yang berbutang2 kat depan tu tidak rapat?? u know what i mean?? di antara satu butang dgn satu butang yg lain akan ada ruang tau. dan ruang itu boleh menampakkan ASET NEGARA korg tuuuu. paham taaakkkk???

kalo aku yg tgk ni, of kos lah tersentap waleeehuuuu. mana tak sentap kalo aku nampak ada le_la_ki (tak semua lelaki camni) lain dok usha TANG CELAH BUTANG korg tu!!! aiseh! so takkan aku nak rapat2 ke that woman dan mengucapkan 'you, nampak you punya brea&& lah'. harus lah tak kan. kalo aku kenal dia bleh jugak. ni dah la tak kenal, tetiba nak ckp aku nampak brea^^ dia plak. huihh idak le temaaaan T__T

SOLUTION. bukan tiada penyelesaian. uouls bleh terus pakai kemeja uols tu. tapi SILA PAKAI BAJU KECIK DI DALAM. baju kecik tu tak kesah la cemana rupanya as long as dapat menutup lurah dendam korg. dan dapat menyelamatkan ASET korg jadi santapan mata kaum berlainan jantina dan bukan suami anda di luar sana. huuu.

kaum wanita, renung renung kan. selamat beramal ^___^

p/s: aku tak le baik mana pon.
cuma nak tlg sesama kaum menjaga diri.
jgn ada yg kecik2 ati k :)

Xoxo;
Ciare =)

19 comments:

  1. huhu..btl tu...N ni sll pkai singlet o pin kt kt bhgn tu...selamatt..

    ReplyDelete
  2. hihi betul tueee...sy pun penah sampai butang tercabut...opssss!hahaha

    kadang2 sy amik pin dan pin byk2

    ReplyDelete
  3. bagus puan ciare ni..prihatin..
    saling mengingatkan
    ramai yg sedar tp amik tak kesah je hal ni..

    ReplyDelete
  4. Ohh..saya pun suka pakai kemeja.only to go to work.Okay kita mmg contra sgt.hehe.Anyway sy slalu gantung name tag.So at least tali yg digunakan utk gntung tag tersebut boleh cover.In case kalau ttbe baju terselak.:)

    ReplyDelete
  5. i wear pins in between the buttons..selamat la skit..tp skrg dah tak pakai kemeja sgt dah..xleh pakai kat tpt keje..huhu

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ciare.

    yess.
    sy selalu perasan juga.
    eh, bukan sengaja tgk tau.
    utk langkah selamat, sy pakai singlet.
    kat scarlet banyak je singlet yg cute miut. hihi.
    nak nampak trendy ke apa, if pakai kemeja warna pink pakai la singlet pink.
    tak la terdedah bre^^^ or ternampak bra.
    ish.. malunya.

    ReplyDelete
  7. agree with u, kak ciare! memang lah kan, tang asset tu mesti mcm tersendat sikit. lepas tu ada lobang2 utk angin masuk. huu. pakai tiub for safety :)

    ReplyDelete
  8. slalu gak tgk..hehehe..free show..kak dee slalu pinkan dr dlm baju..so x nmpklah..

    ReplyDelete
  9. yup mmg obvious la nampak ciare weh..dorang sengaja kot=p

    yani memang kalau kemeja pakai siap2 camisole kat dalam..xsanggop nyah..atas tutup..'tengah' bukak!ape kes??!!ahahhaa

    ReplyDelete
  10. tapi kak ngah, dek non memang suka!! ngahahhaha takde lah, lurah pun belum tentu wujud neh -_-"

    anyway time kasih atas offer bantuan kamu, nanti i calling u come2 help me kay.. tak sangka nak kawin ni stressful rupanya T__T

    ReplyDelete
  11. sgt setuju dgn entri akak ni..memang selalu gak nampak!hoho. kalao bgi lelaki ,rezeki dorang.Tsk -.-

    ReplyDelete
  12. Haah Ciare...betul betul...
    Kak Ili pun selalu nampak sebab diri sendiri tak suke pakai kemeja...
    Serius nampak kan?
    Kadang2 kebaya pun.

    ReplyDelete
  13. tepat sekali pn ciare..
    selalu terjadi neh...
    esp yg ade aset tahap kebaboomm punyer n baju kemeja lak jenis ngam2 je ngan badan tapi x berapa ngan tang situ..hehehe

    ReplyDelete
  14. pakai kemeja rimas laa...xtau nape..huhuhuhu..

    salam kenal:)
    nice blog.and nice entry :)

    ReplyDelete
  15. Sila Rujuk cni:-

    http://fasyafrina.blogspot.com/2010/01/pemenang-im-yours.html

    ReplyDelete
  16. ^^N & kojah^^ tu lah psl, pakai singlet @ pin adalah option terbaik :)

    ^^dayu^^ sekadar mengingatkan demi keselamatan kaum wanita :)


    ^^ayda^^ hehe good idea ;p


    ^^efa^^ xpe baju kurg lebih sweet ;)


    ^^syahira^^ scarlet mmg best n comel ;p


    ^^dd^^ erk? sengaja? huu T__T


    ^^ween^^ yup :)


    ^^dee^^ hehe free show kan..tp sian dia kalo kena usha dgn laki...


    ^^yani^^ 'tengah' terbuka?? wakakaka lawak la ;p ateee aset tu.mgkin mereka ada niat nak tyg. tettt ;p


    ^^ami^^ relax dear.u're doing great.mmg penat tp nanti mesti puas hati :)


    ^^wirdah^^ tula.rezeki depan mata.xkan nak tolak?;p


    ^^miloice^^ xsuke jgk :D


    ^^kak ili^^ haa betol.kebaya pon sama.tsk


    ^^deena^^ tula,yg aset mantap tu lg laaa T___T


    ^^yucIKA^^ tq :) dtg lg ye


    ^^asya^^ OK :)

    ReplyDelete
  17. info berguna ni,aset negara mesti dilindungi..hehehe....
    jom lawat blog ummi juga ya....

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha