Thursday, March 25, 2010

12 Makanan Kegemaran Rasullulah saw :)

Nak join contest anjuran puan ciare tak? Meh join ramai2.
The Perfect Vacation Giveaway by Ciare :)

Assalamualaikum
  • Barley (aku mmg suke air barli, org kata melawaskan air kencing. yeke? tp barli kordial tak sedap. yg original baru best)
  • Dates (sesungguhnya aku lah masuk paling liat makan kurma. bkn tak suka kurma, infact aku tak suke benda2 manis. nampaknya kena bertatih mkn kurma ni)
  • Figs (buah ara ek?)
  • Grapes (aku tak berapa suka jgk)
  • Honey (slalu pakai masak nak buat nasik ayam. perap ayam dgn madu. perghhh)
  • Melon (org2 tua berpesan pregnant woman tak elok mkn ni. tp dlm email yg aku dpt ni, Rasul berkata ia elok terutamanya utk pempuan mngandung. so how? ada percanggahan di situ)
  • Milk (i like! ;p)
  • Mushrooms (sukaaa ^__^)
  • Olive oil (err mahal. hihi)
  • pomegranate (buah delima. sedapnye)
  • vinegar (cuka??)
  • water (air. hmm susah jgk aku nak telan air kosong ni. xminat lah)
:) so amacam? cukup ke 12 ni? hehe. jadi, mari lah renung2kan. Jika Rasullullah saw makan benda2 ni, maksudnya adalah benda baik tersirat di sebalik makanan2 ni. hmmm, peringatan utk aku jgk. sbb ada benda dlm list ni aku tak berapa suka. nampaknya kena lah belajar utk suka mkn semua benda ni. demi kesihatan diri. insyaAllah :)
budak ini tak berapa betoi kot. wenggg wengggg. kesian

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. figs is buah tin
    kalau tak silap lah

    ReplyDelete
  2. Comelnye budak tu.Ciare, kenapa ko sakit Ciare?Adakah?

    ReplyDelete
  3. x suka kurma jugak..but i like grapes and plain water..=)

    ReplyDelete
  4. hahaha..kenapa suka edit macam ni? habis xcute=p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha