Thursday, March 4, 2010

Dear Diari

Assalamualaikum. harini aku taknak buat entri tp aku nak buat catatan diari. ada beza ke? ada sebab diari mcm ala2 monolog diri sendiri. dan entri tu mcm for the sake of updating a blog. ok fine, tetap mcm tak ada bezanya. heh ;p

Ahad aritu, pulang dari terengganu (bape kali balek terengganu daaa. atee i menantu mithali) utk hal2 tertentu yang tidak bisa didedah. eceh mcm best jek hal2 tu. bleh blah! T__T. ateee kalo dah balek terengganu tu aku ade la memanjangkan betis ngan lutut aku ni. pegi cuci2 mata kat KT. bukan jauh bebeno Ajil dgn KT. 40 min sampai la. lebih dekat berbanding dari kampung aku nak ke Ipoh mencapai sejam belas belas menet kot. haih. atee dah ade hiway pon byk le pulak traffic light nye. tension mak ;)

Dah alang2 ke KT tu harus la aku pegi ke tempat peberet sume org bila dtg KT yakni Pasar Payang. heee. ateee my lovely sis and cousin ade la memesan kain2 utk dibeli. maka, ada lah alasan aku nak pjg kaki. hehe. dok umah pon wat ape kan, skg ni musim panas aku rasa nak bogel jek (perbuatan ini tidak perlu dilakukan sewaktu di rumah mertua). wakakaka ;)

Bila dah setel hal yg hanya mengambil masa selama 15 minit aje tu, kami pon siap2 la balek KL pas lunch. hmmm rasa terkilan la sgt2 sbb HAL ni aku tak dapat pegi housewarming Ja. uuuu xdpt jumpe adam. wuaaaa :(( tak apa tak apa, nti ada masa aku nak serang umah Ja. heh. siap ko Ja ;p biku nak join?

Eh! tetiba rasa nak mkn telur penyu T___T. ma tlg pos dr trganu blehhhh?? aritu aku ada makan telur tuntung sekali. tuntung tu ape?tuntung tu spesis penyu la jugak. cuma dia punya cengkerang tak sekeras penyu/kura2 (aku rasa lah ;p jika salah tlg betulkan. kat Bota ada pusat pemuliharaan tuntung tp dah lupa la apa beza dia. Ops! sori kak ili sbb saya TErmakan lg telur spesis terpelihara ni. huhu. ate nak wak guana?teman suke bebeno). dan telur dia sama rasa mcm telur penyu jugak cuma saiz dia besar sket. tp kecik sikit dari telur angsa. yummyyyyy sedapnyaaa telur tuntung. 2 bijik aku bedal aritu. lg puas mkn sbb telur dia besar sket. heh. eh?? nape tukar tajuk telur plak ni??? adehhh ~~~ buat aku terliurrr ~~~

okay diari tamat dgn kesah telur. bye! :)

Xoxo;
Ciare =)

No comments:

Post a Comment

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha