Wednesday, March 3, 2010

Kek lapis sarawak vs telur penyu

Adoooii...aritu bleh plak termengidam kek lapis sarawak. mujur laa ada opismate yg nak balek kmpg dia kat sarawak nun. so i kirim ajalah. heh ;p kalo tak, terpaksa la aku menyusahkan cousin aku kat sarawak nun dan paksa dia kirim aje. huhu.
hasil google. mls nak snap2 gambo kek lapis dlm peti ais aku tu. haha

kalo nak ikotkan kek lapis sarawak ni bukan la favorite aku sgt tp memandangkan tetiba rasa nak makan, maka kirim kan aja ^__^ terima kasih opismate ku kerana sudi memberatkan luggage mu. huhu

Tak cukup dgn tu aku pegi mengidam pulak telur penyuuuuu. haha. best best :) for your information, aku mmg suka bangat sama telur penyu ni. bukan senang nak dapat telur ni. aku dgr cerita benda ni makin mahal dan susah nak dapat sbb di bawak akta perlindungan apetah. ahhhh, dulikkkk. aku bukan nak makan semua telur penyu yg ada dlm dunia ni pon. aku nak sebijik dua sajoooo. hehe

dicuri dari google ya gambar ini. kalo korg nak tau, telur penyu ni mcm telur ayam biasa jek. tp kulit dia lembik2. err bukan lembik mcm agar2 tp dia tak keras. ala2 kain gitu rasanya. tp tak mudah pecah walopon lembek.

ini pon dicuri dari google ;p haaa yg ni la telur penyu. walopon dah direbus selama berjam jam, ia tak akan keras mcm telur ayam. unik bukan? rasanya??? perghh sedappppppp. nangis aku sbb menghayati kesedapannya. hokhok :p kalo ko nak test rebus sampai gas abes pon bleh. aku berani kerat jari ia tak akan keras.

Yang pastinya, skrg tekak sudah legaaaa. sebab kedua2 benda yg aku nak makan dah dapat. alhamdulillah. hehe. kenyang perot nyahh ^__^

p/s: makna mengidam itu general.
tak semestinya pregnant.
i teringin aje.

Xoxo;
Ciare =)

9 comments:

  1. kek sarawak penah makan, tp telur penyu...errrrr

    ReplyDelete
  2. kek lapis sarawak sedapppppp!!

    ReplyDelete
  3. OK Ciare, nasib Kakakmu Ruby..bukan Ili..kalau tak...mau kene leter sebab makan telur penyu.

    ReplyDelete
  4. ^^hazzy^^ try la. sodap :)

    ^^ejaa^^ yg benarrr :D

    ^^kak ili^^ nape kak? xbleh mkn ke? :( uhuk uhuk

    ReplyDelete
  5. tak pernah reti makan telur penyu
    kalau gi terengganu, kontraktor suka blanja makan telur penyu ni..punyala derang order byk2.. tp aku tgk je..
    tak reti la..
    org kata la sedap mana pun,rasa hujung2 lidah je..tp tak tertelan gak..cicah kicap pun tak jalan..

    tapi kek lapis mmg favorite..

    ReplyDelete
  6. Bukan...I pencinta alam sekitar.

    ReplyDelete
  7. telur penyu..?? x pnh mkn..sll jmpe pon kt pasar kt tganu nunn..

    ReplyDelete
  8. yeah...i like both cake and telur penyu...yummmmy

    ReplyDelete
  9. ^^Dayu^^ wua yeke?nti kalo ada membe bagi bawak la balek sket utk sitembam ni.huhu T__T

    ^^Kak Ili^^ wuaa yeke kak ili? atee nak wat cemana..dah teringin nak mkn.huhu

    ^^N^^ slalu jumpe kat pasar mn ek?ni pon biras yg tlg carikan.aritu round2 kat KT xjumpe pon

    ^^lina^^ cayalah kak ina.kita ada byk persamaan! :D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha