Saturday, March 20, 2010

Kyra confuse antara English, Perak slang dan Penang slang. ish ish kesian :)

Nak join contest anjuran puan ciare tak? Meh join ramai2.
The Perfect Vacation Giveaway by Ciare :)

gambar ni terbukti aku tembam kan? aku ckp tak caya.

Kyra skrg dah pandai bercakap. mcm bertih jagung i tell you. tapi harus la slang pelat. 3 tahun baru kan. hmmm 4 thn nati okay lah sikit kot :)

Sebenarnya, Kyra ni ada sedikit keconfusean dgn Bahasa. Almaklumlah, bapak dia asal penang, mak dia slalu ckp English dgn dia (atee teacher katakan), opah dia pulak ckp perak. hmmm. harus la kyra yg dah mula bercakap ni dok mix 3 slang tu. Penang, Perak dan English. hehe.

takde = takdak (penang)
air = ayor (perak)
Gajah = ajahfen (gajah+elephant.english tp half je.haha)

Kelako bukan?? hehe. kyra kyra. cepat la besar sayang. kakak kena ckp betul2 nanti kakak kena ajar adik pulak. kakak sayang adik kan? :)

p/s: ini scheduled entri.
entah2 aku tgk tido skrg. haha

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. huhuhu..msti comel layan bdak da pndai ckp ni...

    ReplyDelete
  2. Masa kecik-kecik ni mmg dia confuse tapi nanti dia untung sebab nak balik utara, balik perak, pegi oversea senang!takde masalah komunikasi.

    ReplyDelete
  3. ^^N^^ pndai ckp tp pelaat bebeno ;)

    ^^kak ili^^ hrp2 begitu la.xsbr nak tgk kyra membesar.kyrin pon sama kuat membebel.haha

    ReplyDelete
  4. confuse tu kejap jer nnt insya Allah dia ok...mesti comel jer dia berkata2

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha