Saturday, March 6, 2010

Pati Haruan Polloney

Sape yg mengikuti blog aku yg hina ni (rendah diri woo. blog ni mcm hidup segan mati tak mau je kdg2. hukhuk) mesti tau aku telah ditimpa peristiwa HITAM INI kan? haa sila klik utk baca entri tu. mls nak habaq mai again n again. yg dah terjadi biarlah terjadi :) tak elok dikenang2 ye dop?

So lepas kejadian tu, aku xde la pantang beriya pon. aku rasa dlm 2 mggu je aku 'puasa seafood' tp lepas tu bedalllll. haha. air ais pon aku bedal jugak lepas tu. ateeee udah tergoda, telankan aje. maleh le teman nak pantang beriya. dan alhamdulillah ok je. xde apa2 kejadian pelik eventho tak pantang.

Maka, satu2nya ubat aku adalah Pati Haruan jenama Polloney ni haa. aku amek yg ori punya. takdak campur2 herba ke ape. sebelum beli tu aku tanya kakak aku apa rasanya pati haruan tu. dia kata "rasa macam ^%&*%$##" haha. lawak gile. tp nak wat camne, aku usaha jugak la telan2 kan.

Tapi lepas minum . . . . . . . . . . . errrr not bad lah jugak. rasa dia lebih kurang mcm rasa air tasik dayang bunting, langkawi tu. iaitu rasa mcm tanah. hehe. okay apa rasa tanah. dari rasa pahit hempedu ke hapa. so rasa tanah was not that bad. telan kan aje :)

Then, baru ku tahu Pati Haruan ni bukan utk perempuan lepas bersalen (kes aku termasuk kategori bersalen la kan? ;p), malah ianya utk kesihatan dalaman utk semua org. means, tak kesah la ko sakit ke tak sakit ke telan kan aje. insyaAllah semua benda yg senget2 kat dalaman ko tu, akan sembuh. hihi. err, tapi harganya harap maklum lah. aku rasa hampir rm40 utk 6 botol. kalo takat nak minum smggu sekali okay kot. kalo nak telan tiap hari rabak poket nyah. haha :D

sekian saje, ta!

p/s: suami belom pulang dr kerja.
cepat balek ye syg, i masak chicken green curry
special utk you tau. ha, nti aku ltk resepi
utk uols :)

Xoxo;
Ciare =)

2 comments:

  1. nice new header.. ^_^
    p/s: pasal peristiwa tu, cuba lagi yer.. chaiyok3x...

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha