Sunday, March 7, 2010

Perihal shawl :)

Hari demi hari usia pon bertambah. pejam celik pejam celik cepat beno masa berlalu. dulu mula2 skolah rendah hingusan, lepas tu masuk sekolah asrama, pastu up sket ke matrik, sedar2 masuk U...tetiba dah graduate, smgu lepas graduate dapat keje pulak, pastu cintan cintun tak hingat, gatai nak kawen g la kawen pulak (haha), dan tetiba hari ini....oh aku seorg isteri not yet a mother. hehe. apepon kang bila dah beranak bagai, mesti dah tak fokus pd diri sendiri dan suami. err bukan tak fokus, apa2 lah. kang aku salah silap tulih kang ada lak yg tak puas hati. ateee i manusia. bisa kok membuat kesalahan :)

nape aku pegang bunga pon aku tak tahu (-_-")

Erm, ramai yg berkata "teringin sgt2 nak tgk ciare nanti lepas beranak mcm mana. agak2 ko rajen lg ke mekap2 ek?" hehe. ada lah 3-4 org dah ckp camne. lepas tu aku mula berpikir2. ha'ah yek, tah apa jadi kat aku bila dah ada anak kecik nanti. mau la comot bukan main. aaaaah tidak! aku akan mengekalkan gaya (bergaya lah sgt. perasan je ko ciare!) dan makeup aku ni. baru la nampak mcm ibu muda jelita (muda ke jelita ke?) hehe. kalo aku tak mengekalkan keadaan aku skrg ni, nanti mesti org ingat aku sebaya MK. ooooh tidakkkkk!!! i muda belia nyahhhh. huhu.

oh, mcm lari tajuk pula (mcm tak biasa), cantekkan shawl aku pakai ni? terlalu cantek sampai aku dah bertembung dgn ramai giler gadis yg pakai shawl yg sama T____T. huhu. apepon, shawl ini dibeli dgn harga termurah yg aku jumpa secara online. kalo kat blogshop lain rata2 belas2 ringgit. tapi GALERI SRI ANGGUN menjual dgn harga RM10 only :) aku sokmo dah beli shawl kat sini. best sbb harga dia msti lebih murah dr yg lain. ops! bukan nak kondem blogshop yg lain2, aku cuma nak jadi pengguna yg berhemah. ateee duit kena pegi saving dlm bank nun. demi honeymoon n shoppingmoon ujung bulan ni. heh. maka kena jimat cermat n cari yg termurah.

so, korg ada tau blogshop lain2 yg jual dgn harga best x? kongsi2 lah kat sini k :)

p/s: pagi2 dah buat entri macam tak ada life. haha
atee dah bfast, dah kemas umah, semua dah.
so beronline la jap. pg2 ni byk pulak idea. hee :)

Xoxo;
Ciare =)

13 comments:

  1. selalu gak jengah masuk galeri sri anggun tu. rm10 tu ok. tp byk lgi blogshop yg jual murah,tp dgn cara lain. cthnye, rm15 ntk 1pcs, but include postage. lebih kurang je harga nye kan. hee. then, ada gak jual 1pcs RM15, if beli 3 pcs, dapat RM40. include postage semua. jimat RM5 kan kan..hihih :)
    0ops, nak promote lelebih lak I nih.sorry .
    if tak keberatan, singgah la blog kawan sy ni. http://butiktejaz.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Hehe..mcm pernah kutanya je soalan tu..
    Tapi..K.ili yakin, Ciare nanti mesti akan bergaya jugak..sebab kalau org yg suke melawa tu, dia takkan berubah..

    Ciare, minat sangattttt kat shawl polka dots tu...asal jumpe online je mesti dah sold out.Ciare, takde pun shawl tu kat galeri sri anggun tu?

    Tampat shopping syok: radiusite & edastonline boutique.

    ReplyDelete
  3. ^^wirdah^^ erm rasaya rm15 include postage tu mcm mahal.sbb kalo beli 3 helai total dia RM45.kalo rm10 tu rm30+postage dlm rm4.50.so 34.50 je :) tp kalo tudung tu lawo harga camana pon i tetap beli jgk :D ok i nak terjah blog kawan u jap g

    ^^kak ili^^ ada la tudung ni kat situ.tp mcm dah soldout jek.hehe.haa slalu jgk jenguk2 kat radiusite tp xpenah beli.hihi.eh edastonline boutique? ape link dia?best x?

    ReplyDelete
  4. he he yang..my blogshop jual murah juga.. free delivery juga tp utk kawan2 harga bolehla diskaun sket he he

    http://trendyvoguecollection.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. http://edast-onlineboutique.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. ^^ana^^ ups!!ana jgn salah paham tau.kita tak ckp semua blogshop jual mahal.huhuu jgn salah paham tauuuu.nyesal lak compare2 kan blogshop td.wuaaa (-_-")

    ^^miloicekaw^^ pakai la jgk :D

    ^^kak ili^^ tq kak :)

    ReplyDelete
  7. uishhh comel tu ciare pakai shawl ni...

    ReplyDelete
  8. yani lagi pemalas kot...mekap mmg lah x..pakai lipstik pon dalam kete otw nk g keje...nak pakai shwal jauh sekali..nak kene melilit bagai..last2 pakai tudung y ade awning je skrg..sume shawl n tudung bawal simpan diam2 dlm lemari..hohoho

    ReplyDelete
  9. pandai ciare pkai shawl..N ni cm x reti jekk nk pkai...

    ReplyDelete
  10. kena wat step by step pki shawl la yang..sbb cantik :)

    ReplyDelete
  11. ^^kak ina^^ hehe.tp pipi agak obvious bukan?

    ^^yani^^ tp yani mmg seswai pakai yg ada awning tu.terletak aje.kalo kite awning tu jd mengembang dan makin membesarkan muka T__T

    ^^N^^ alaa senang je la N.lebih cepat n mudah :D

    ^^ana^^ erk?kena wat tutorial pakai shawl ke?menarik tu.tgk la nanti kalo ada masa :)

    ReplyDelete
  12. kak ciare...kat jalan tar lg murah..dapat 15 hengget for 2 lai...

    lg sronok g sane..lau beli on9..kena charge pos lg..

    huhuhuhu

    kak ciare..saye pon ade shawl ni..2 lai siap,,kaler len2 die pnye polca dot tu..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha