Tuesday, March 16, 2010

Tutorial: How to create a STICKY MODE entry?

Baiklah. untuk memudahkan para peserta The Perfect Vacation Giveaway :) saya akan ajar bagaimana utk buat STICKY MODE entry ya. well, i know ramai di antara kamu yg dah pandai belaka, tp beri laluan pada blogger2 baru ya. terima kasih :) hehe

1. Buat entri mcm biasa. taip taip taip dan publish entri tersebut mcm entri yg biasa2 anda buat.

2. Kembali ke entri yang anda buat tadi, kemudian anda perlu ubah Post and Date Time. sila rujuk gamba kat bawah ni. anda perlu letakkan FUTURE date and time. untuk CONTEST yg puan ciare anjurkan ini, anda perlu tukar tarikhnya menjadi 4/9/2010 (format mm/dd/yyyy) dan masanya ialah 11:59 PM.

3. Publish semula entri anda. tada! siap

So after this, when u create a new entry, this STICKY MODE entry shall remain at the top of the page sampai la tarikh yang anda tetapkan itu tiba.

Anda juga bisa kok membuat bbrp STICKY MODE entry pada satu masa. TETAPI, ia akan dipaparkan mengikut tarikh yg anda tetapkan. So, lagi lambat tarikh yg anda letak, lagi lama dia dok kat atas tu sampai lebam. huhu

Sekian, hrp dpt membantu :)

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. ooo mcm tu..ok i nk applykan ni..huhu..tq

    ReplyDelete
  2. tq, saya pun sedang mencari2 camana nak buat stiky entry:)

    ReplyDelete
  3. SALAM...
    CAYALAH....
    ANDA MMG BEST....

    ReplyDelete
  4. THANKSSSS FOR UR HELPFULL ENTRY!LIKEEE.HAHA

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha