Wednesday, May 5, 2010

1st checkup (sambungannye)

Ramai pon dah tau endingnya. hehe. cuma aku tak pernah bercerita secara jelas dan saksama (mampuih cikgu BM aku geleng kpala tgk ayat aku ni ;p) pasal kisah ni. padahal sape rajen bertandang kat FB aku, dah terang2 lg bersuluh asik cite psl pregnant je. hehe. bukan nak buat tagline 'biar lah rahsia' macam dato' siti. tagline aku adalah 'buang yg keruh ambil yg jernih' eh?? tak sesuai. okay nak pikir tagline lain jap.

em

hmm

haa

'jgn seronok sgt nanti2 kang menangis'. huhu. so dats y la aku xde nak seronok2 sgt bercerita di alam maya (bukan bini adam dalam adamaya eh. aku tak suke maya tp aku suke lisa surihani hiks). okay jom smbg cerita :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nurse menyapu gel lutsinar tu ke perot i. sejukkk aje. geli2 rasanya ;p but it was not my 1st time scan2 ni. ingat kan? sebulan lebih sebelum pegi bandung aku mcm failure in pregnancy. nak kata gugur, it was still in early stage, so kita ckp jelah sbg failure akibat kelalaian ku jua. dan sudah tentu, ianya ketentuan dari Allah yg Maha Esa. kami redha. redha.

doktor mula mensecan (ini dalam BM ke?) perot gebu i. auwwww ~~~

doktor "hmmm, mana baby awak ni? awak dah buat test sendiri x?"

aku "dah buat dah. ada 2 line. sgt clear double line tu" ~~ gugup2 mak nak jawab. mcm nak tegeliat lidah. rasa mcm Hakim tanya dlm court. mula terpikir, aku salah tgk ke hasil ujian tu? gile nebes.

doktor "haa ni anak awak ni. MK, mari sini tgk. kecik aje. baru ada sac (karung kot) je ni. 1.3 cm, 4 weeks plus"

aku dgn MK terkebil2 je tgk screen tu. sumpah tak paham apa doktor tunjuk. pas doktor print aku pon terbelek2 le ketas tu. ada nampak dot kecik itam. ohhh ini anak aku. yahoooo!!..hehe eh silap. Alhamdulillah :)

Allah dah menjawab doa kami :)

Sesungguhnya, aku dan MK terkejut sgt2 sbb mcm tak sangka terus ada hasil lak lepas failure itu hari. kiranya my last period was on february. hmm, kira kira la sendiri ;) Masa checkup ni, aku dah lewat dlm 2 hari je. tp gatal2 nak wat UPT tu sbb aku rasa mcm aku dah ada semua tanda2 pregnant. dan bila tgk hasilnya "oh my GOD". speechless okek. I cried. xtau nape sebak semacam sampai menggeletar. masa tu MK keje on saturday. aku sms MK "balik cpt ye. I have somethg to tell u". Dgn cpt dia balas "sayang pregnant ye?". aik?? sgt bagus sixth sense dia. aku g beli alat test pon dia tak tau. tetiba teka betol lak tu. kahkah. terer MK i nih :D

Perasaan? seronok. sapa tak seronok. dpt rezeki sebulan lepas kegagalan :) tapi kami biasa2 je. tak mau happy sgt. bak kata tagline aku 'jgn seronok sgt nanti kang menangis'. means, buatlah biasa je. its too early to say anything. Allah yg Maha Berkuasa. biarlah Dia menentukan segalanya yg terbaik buat kami. Amin.

Ini pon aku berani nak cerita setelah 'our precious' dah berumur 10 minggu lebih (dah ada kaki tangan dan kepala yg kecil. comel! ;p). dan sudah buat 2nd checkup. next checkup will be on our 1st anniversary. InsyaAllah

p/s: I will not update too much about my pregnancy for the time being. bila perot dah boyot nti baru syok nak update beserta gamba2nya sekali. hikhik. but I would love to update my tanda2 awal kehamilan dan jugak fasa mabuk. girls, do prepare. hahaha

Xoxo;
Ciare =)

19 comments:

  1. congrats ciare & mk...Tuhan Maha Kaya..dia uji dulu tu..xpe2..psni jage leklok ekk..

    ReplyDelete
  2. congrats babe..
    jaga diri bebaik k..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. rezeki yang ditunggu dh tiba..

    tahniah kak.. zana doakan agar semuanya dipermudahkan Allah..

    jaga diri baik2 k..

    ReplyDelete
  4. congrats ciare...
    alhamdulillah, ALLAH da makbulkn doa korang suami isteri...

    take care dear...
    jgn lasak2 sgt k..
    :)

    welcome 2 mommy 2 be club...hihihi!!

    ReplyDelete
  5. congratz ciare, wish u all d best:)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..congrats ciare..jaga diri elok2..

    ReplyDelete
  7. tahniah.....syukur kepada yg maha Esa. Qaseh pun turut rasa gembira

    ReplyDelete
  8. Akhirny Ciare telah buat 'press conference' lahhh...

    Take care Ciare.

    ReplyDelete
  9. owh dah terjawab teka-teki di fikiran,pn ciare pregnant.tahniah!seronok baca entry ni.

    ReplyDelete
  10. congrats ciare!hepy sangat...hepy jugak buat MK..mesti die sangat tak sabar eh...

    yani faham sbb ape ciare nk rahsia..dan sory jugak tak alert kt fb.maklumlaskrg nk fb kat ofis pon dah dak dapat..hampeh

    ReplyDelete
  11. Hi my dear ciare,

    Congratulation. Wah...pas ni ade teman la nk sembang n bole bawak ke mana sja (sbb masih dlm perut).

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah. terima kasih semua yg wish tahniah. thanks sgt2. terharu ramai yg amek brt kat puan ciare ni sampai ada yg send email mengharukan. ohh, i love my readers. apepon, tlg doakan kesejahteraan puan ciare dan bayi ini ye. amin

    ReplyDelete
  13. kak tahniah,,,,bru bc blog akk taw,,,sonoknyer

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah..congrate ciare..seronok bla dgr kwn2 preggy..take care yer..

    ReplyDelete
  15. time kasih time kasih :) doakan semuanya selamat ye :) amin

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha