Thursday, May 6, 2010

Bayi dan Kyra


Aku tak tahu la apa ingatan aku masa berumur 3 tahun macam si kyra ni. dan aku jugak tak tahu dia paham sepenuhnya tak apa yg org dewasa cakap. tapi kata2 dia comel dan jujur. bila org cakap somethg, sampai berkerut2 dahi dia nak memahamkan apa org dewasa cakap =p kyraaa cepat la besar nanti maksu nak ajak kakak dgn adik shopping hehe.

satu hari my sister memberitahu berita gembira pada kyra.

My sis "Kakak, maksu dah ada baby" ~ kata kakakku dgn excited

pause ~ kyra berfikir2 sambil berkerut2 dahi

kyra "Mama, maksu beli ke?"

Okay tak tahu nak jawab ape. kalo aku ada kat situ konfem aku gelak guling2. hahahaha :D

Skrg kyra dah mula bertanggungjawab sbg anak sulong. rajen betol tlg mama dia. err i mean selain tlg selerak kan umah, dia jgk rajen kemas umah, sapu umah, tlg cari botol susu adik dia, tlg garu2 abah dia ;p

Dan paling penting dia garang jgk. hehe

"adik, jgn nakai nanti kena hantam"

nakai = nakal
hantam = pukul/marah (kdg2 org tnjuk hanger pon dah kata kena hantam. apedaa)

hikhik. well, slang penang dia agak mengkagumkan.

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. dh lama silent reader..hehe..
    tahniah neway..hepi for u..

    ReplyDelete
  2. hahaha..ok. baby boleh beli dah lama aunty beli tau..haha

    ReplyDelete
  3. mmg comel kyra...niii...yg tak tahan..jgn nakal2 adik nnt kena hentam

    ReplyDelete
  4. noli wuah yeke?TQ bc journal maya tak berapa stabil ni :P TQ :)

    farah tu lah psl.ntah apa imaginasi dia.mybe dia ingat baby doll kot. hehe

    kak ina hahaha :D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha