Monday, May 31, 2010

Boy or Girl

Eh eh anak aku kecik lg. belom nampak lg jantinanya. tapi bese lah, org awal2 lagi dah teka macam2. aku sendiri belom berteka teki sbb MK dah buat keputusan "ni mesti baby boy", aku tanya "kalo girl camne?", dia jawab "kalo girl, girl la. i ok je. hehe". duuhh ~~ sabo je si mak terhadap si bapak.

So perihal jantina anak. tipu la kalo korg cakap korang tak kisah LANGSUNG anak lelaki ke pempuan. eh bukan tipu, i mean, dijauh lubuk hati ko sedalam2nya ko mesti ada keinginan lelaki atau pempuan kan? tp keinginan tu light2 la. kalo dapat apa yg kita nak, HAPPY. kalo tak dapat mcm kita nak pon, HAPPY jugak :) cuma pada dasarnya kita ni Islam jadi kita perlu katakan "tak kisah. kami redha je. yg penting baby sihat". ini pon jawapan default aku jugak. tapi jauh di lubuk hati aku yg bersimpang siur ni mengatakan aku nak baby girl. hehe. dan MK sah2 nak baby boy kan. dia ingat ini buleh request2 ke? haha. tapi kan, entah kenapa naluri ibuku berkata kat dalam ni adalah baby boy. we'll wait and see aaa :)

Bila org tanya
"Makan asam tak?", aku jawab tak dan dia balas "boy tuu"
"Makan manis2 ke? baby boy tuuu"
"Mabuk teruk ni mesti girl"
"Muka berseri, girl kot"

haaaih banyak betul nujum pak belalang ;)

yg penting, kembali ke jawapan default "kami tak kisah la apa pon jantina baby, yg penting dia membesar dgn sihat, sempurna semua sifat fizikal dan mentalnya. cukuplah. siapa kita nak meminta lebih2 dari Allah? rezeki ini pon dah cukup berharga :)"

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. betul3..sebagai umat islam, kita kena redha..tapi jauh dilubuk hati memang ada keinginan sendiri kan..

    like me n hubby, we ols memang kalo boleh nak baby girl,tapi bila scan doc cakap baby boy..hhuhu..

    its ok laa kan..yang penting, syukur sbb baby n mummy sama2 makin sihat skrg..

    as for the nujum pak belalang sumer tu..senyum jek laa..hehhe

    ReplyDelete
  2. xpe..yg penting baby comey cm mama die,..

    ReplyDelete
  3. deena: hihihihi kan kan kan.ada jgk yg sama perasaan mcm i :) marilah kita HAPPY no matter apa pon gender baby kaan :D

    N: comeykah mamanye? mamanye time baby comey la kot mcm anak jepun.bila besar tah ke mana ciri2 anak jepun tu. huhu

    ReplyDelete
  4. pregnant ya! tahniah ya! :)
    semoga kesihatan di jaga sepenuhnya..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha