Tuesday, May 25, 2010

The priceless journey: 2nd trimester

OK skrg dah boleh bermegah2 dgn perot ni. dulu aku rasa malu2 nak tnjuk sbb ia nampak tak real lagi. skrg hambek ko! bila berjalan je, aku rasa ada yg memerhatikan perot aku dulu dari muka aku. hakhak. ok maybe perasaan je kot. tp itu lah yg aku sdg rasai.

Erm tp tetap rasa mcm lemak menggeleber lagi. masih belum bulat sepenuhnya mcm bulan penuh. cuma, kalo lepas makan, ia akan menegang2 dan menunjukkan bentuk tersiratnya. hikhik. misteriii =p

tada! sedang menggendong si kecik ni. usianya sudah menjangkau trimester kedua (tp bapak besarnya mcm udah masuk bulan ke5 T_T). bape minggu exactly? erm nanti2 lah bgtau yer. haha. kedekut sket nak gtau. tunggu checkup next week dulu baru nak gtau ;)

ok tak cukup 1 kan? nah amek lg satu. tak nampak bulat sgt kan? mcm menggelembong jek kan. teheee. sape gelak siap dia! =p

erm xtau nak tulih ape daaaa ~~

ok kesimpulannya gamba2 di atas dipetik dari album cameron hehe. walopon bercita2 nak posing sakan kat sana, tp uols paham2 jelah. mak buyong skrg dia tak berminat sgt dgn posing2 ni. dia tgk makanan lagi menarik tau. haha. nasib laaa tekak ni masih cerewet. kalo tak, konfem aku bedal semua makanan best kat atas nun.

eh korg rasa berat aku bertambah bape byk? actually, aku tak bertambah apa2 berat badan pon. masa mula2 pregnant aku lost 3kg akibat tak selera dan muntah melampau smpai dpt gastrik. pastu gastrik dah ok aku paksa2 jgk makan berat tmbah 2 kilo. tp skrg tak psal2 turun sekilo plak. emm so takde sbrg pertambahan mendadak lg takat ni. tapi kalo korg tenung2 betul gamba aku tu mcm gemuk btul kan? mcm kembang dan sembap dan mcm belon nak pecah. hahahaha

ok sekian saje. daaaa~

Xoxo;
Ciare =)

12 comments:

  1. jelesnyer tengok ur tummy..my tummy plak asyek kena komplen "x besor2 pun"..dorang cakap i x makan la..ape laa..padahal dorang x tau nafsu makan i mengatasi nafsu segalanye skrg nih..

    ReplyDelete
  2. bestkan jd preggy woman..org tgk perut kita..nanti makin bulat lg org layan cam pu3..hehe..br masuk 2nd trimester eh..dah besar ye perut ciare..akak dulu tak nampak sangat..7 bulan still blh pakai baju kurung lama..haha..nway, extra carefull ye..

    ReplyDelete
  3. bestkan jd preggy woman..org tgk perut kita..nanti makin bulat lg org layan cam pu3..hehe..br masuk 2nd trimester eh..dah besar ye perut ciare..akak dulu tak nampak sangat..7 bulan still blh pakai baju kurung lama..haha..nway, extra carefull ye..

    ReplyDelete
  4. ciare, jgn layan sgt tekak tu
    nanti jadik mcm i, berat naik byk sgt, susah nak kembali ramping nanti..anak pun besar..
    tp tu lah..org ckp senang lah
    tekak kita ni mana dgr kata

    ReplyDelete
  5. dah nampak dah baby bump dia..
    =P

    ReplyDelete
  6. awww...comelnyaa dear!mahu macamtu juga:(

    ReplyDelete
  7. deena: laa yeke? u da bape bulan da skrg? alaa ok le tu, janji si kecik kat dalam tu sihat walafiat. as long as doktor x komen apa2 ok le tu :)

    Hanani: tu lar kak. skg ni pon ramai yg da kesian tgk momtobe ni bwk perot thegeh2. nanti da sarat xtao la cane =p

    N: he he he. TQ :')

    dayu: tu la psl, tekak ni ikot sedap dia je. kang x dapat apa nak mula la sentap2 ;)

    zack: tu lar, sgt awal eh. huhuu

    pja: sabarrr sabarrr.....u tggu masa je tu.skg kan da disamping cik abg ^__-

    ReplyDelete
  8. comelnyee ciareku pregnant

    ;))

    ReplyDelete
  9. tahniah bakal mak.... and.. hepi anniversary.... :)

    ReplyDelete
  10. comelnye ciare... berseri2.. girl kot.. :)

    ReplyDelete
  11. dd: hee tak sabar tgk dd ku pregnant pulak. ops! =p

    akusayangko: mekaseh :)

    zam: erm mana ade beseri2 zam.ya amat comot sebenarnya :( haha

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha