Friday, May 7, 2010

Tanda2 Kehamilan Saya. Anda Bagaimana?

Okay sebelum terlupa atau dah terlalu lama nanti konfem ada point yg missed. so baik aku tulis sementara masih ingat dalam ingatan. Luckily, aku dah catat dalam journal peribadi aku. so copy paste je la point penting k

Tarikh ~ 06/03/10 (2 weeks before wat UPT). Means aku tulis point2 di bawah seawal 2 minggu sebelum aku tau aku pregnant. sgt le awal dan itu salah satu sebab aku yakin bahawasanya time tu aku pregnant dah. so berjaga2 la dan tidak membuat kesilapan yg sama mcm bulan sebelumnya :)

I'm not sure apakah yg sedang aku lalui sekarang ni. i'm confused. aku sdg alami perkara2 ni
  • sakit breast. rasa tegang2 ya amat
  • aku mula sakit tulang punggung. tulang punggung yg kat celah tu sengal2 sgt. rasa sakit bila nak duduk atau nak bangun dari duduk. seperti dicucuk2 sembilu rasanya
  • arini aku mula sakit pinggang. lenguh yg teramat.
Adakah aku pregnant?? err kalo YA alhamdulillah aku bersyukur Ya Allah :) tp rasa mcm terlalu awal plak tanda2 ni. huhu.

haa ni lah catatan aku. kira mcm aik sgt pelik sbb ada smggu lg nak period tp aku dah ada mcm2 gejala. hihi. berbalik pada asasnya, REZEKI :) Oh ya, selain tanda2 di atas, aku pon ada mcm2 tanda lain yg normal. mcm lwt period, pening2, tekak selera semacam (tp skrg tidak lagi T__T) etc.

itu la saje. sekian tanda2 awal pregnant dari aku. so kisah korg lak camana? biasalah lain org lain alarm dia. hehe. apepon, sape yg rasa tanda2 mcm aku ckp kat atas, sila lah suspect diri anda mengandung. wakakaka XD
Xoxo;
Ciare =)

10 comments:

  1. utk ibu yg first time mengandung..mmg x tau body reaction dia bila preggy..skrg ciare dh tau kan..tahniah dik!! jaga kandungan tu elok2 ye..jgn lasak2 sgt..

    ReplyDelete
  2. tahniah my fren...

    kalau aku, the moment dpt tau pregnant terus x lalu mkn..asyik muntah2, meloya sampai perut masuk 4 bulan then suddenly stop...memang suami aku mkn nasi kedai je selama 4 bln berterusan..hehe...

    ReplyDelete
  3. ada tak rasa2 asyik nak shi-shi..ngan badan sentiasa lahh panas walau berada dlm air cond 16 degree sekalipun?

    ReplyDelete
  4. thanks kak dee, N and ummi. please pray for me :)

    lisa: erm pasal shi shi tu mmg xde sampai skrg. biasa2 je. maybe minum pon xbyk. haih T__T. tp yg panas tu mmg. selimut pakai kalo ujan je. mmg tak diperlukan. b4 tido siap lap2 bdn dgn air. panas babe. ehem, anda ada tanda2 itu ke? baik check :)

    ReplyDelete
  5. adusss la..aku x preggy pon,dh check. tp aku nye delay period dh dekat sebulan hahaha. gilo. badan memang panas je sntiasa. n aku rs memang perubahan hormon mengejut lepas kawin..dh bape mggu ni ciare?

    ReplyDelete
  6. ha..awal2 pregnent ni x kerap lagi la nk shi-shi tp dah masuk 3 bln ke atas...toiletlah menjadi teman karibmu....heheh

    ReplyDelete
  7. ciare..dna ada tnda2 tu..then lewat period.pastu bila period sehari jer.bt UPT takde double line pn..nak tunggu smpai period lg sekali ker?nk gi check kt klinik cam tak nak hampakan diri sendiri..huhuhu
    so camner??
    take care yer ciare..

    ReplyDelete
  8. lisa erm mula2 kawen camtu kot. aku ritu time pas kawen hmpir sbulan gak lwt period.neves nyah :P besok genap 3 months :)

    ummi oh yaka ummi? erm besok masuk 3 bulan dah. neves nya. skrg ni bgegas ke toilet sbb nak muntah jek.xde lak sbb nak shishi =P

    rdna selain lwt period ada tanda2 lain x?tp setengah org xde tanda2 pon.sedar2 dah preggy.erm chaiyok dina! usaha tgga kejayaan.hehe.btw, TQ

    ReplyDelete
  9. tuh die perngorbanan seorg ibu mengandung. terpaksa sakit itu ini kan yang :0 psstt...x sbr lak aku nk tgk anak ko dear :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha