Friday, June 11, 2010

5 months to go :)

Alhamdulillah dah masuk bulan ke-4 pon si kecik ni :) mengikut babycenter.com I should be able to feel 'the kicks' anytime from now. hehe :p tapi kalo mengikut keadaan kulit perotku yg sedia tebal ni, mcm tak mungkin nak rasa baby's kicking seawal ini. tak pe lah, at least aku dah nampak dia bergimrama dan jugak membuat aksi akrobatik masa buat ultrasound aritu. alhamdulillah :)

Mengikut website tu jgak, dia kata 'kicking' mula2 terasa mild2 gitu je. seolah2 mcm popcorn popping, bubbles dan ada jugak kata mcm butterfly kicking. apa maksudnya? wallah hualam. nanti aku rasa aku gtau camne rasanya. ekekeke =p

due date mcm dah berubah lak ke 23/11/10. huhu. tak kesah le mana2. sampai masa nanti kita push push ye. hihi

gambar ultrasound? sorry, aku dah masukkan dalam album. haha. malas betul nak snap2 kat album tu. bukan clear pon. yg aku pelikkan, masa scan tu bukan main clear lg nampak baby, tapi tah nape, bile dia printkan . . . . . hasilnya sgguh la malap dan tidak kupahami. huhu. redha +_+

apa lg ek nak gtau? erm pasal fasa mabuk2 actually masih ada. kalo dulu muntah 3x smggu skrg dah kurang ke 1 atau 2 kali je smggu. tapi loya2 yg bunyi wekk wekk tu always ada, cuma tak muntah apa2. selera makan? aku masih memilih makanan yg tidak ditumis2. agak mencabar jgk especially masa keje. most of the food tak kena dgn tekak dan idung aku. the worst part is aku akan lapar 2-3jam sekali. dan malangnya tekak pulak asyik tak selera. so akan end up dgn perot masuk angin sbb lapaaar :'( so telan je air byk2 T__T

susu? well, aku akan muntah bila minum susu. so the alternate way adalah minum susu strawberry atau susu coklat. susu anmum dah lama bye bye walopon berperisa coklat. tp alhamdulillah aku bleh cover khasiat2 dgn sayur ulam2 dan jgk buah2an :') aku gila makan sayur bayam skrg ni. hahaha

lg ape ek? hmm hmm, baju? baju kurung dah lama jadi pameran je. can not go laa. tak muat sudah kainnya. takkan nak pakai baju kurung ngn suar preggy lak =p jgn buat lawak. huhu

berat? as I told u dalam previous2 entry, aku baru je naik SEKILO spnjang 4 bulan pregnant ni. but remember, I have gained 9 kilos before pregnant. so total pertambahan berat lepas kawen campur pregnant adalah 10 kilo. soo campur lg dgn 15 kilo yg BAKAL dijunjung in a few months hasilnya adalah 25 kilo. maka, harap aku bleh singkirkan semua 25kilo ni pas beranak kelak. oh harapan ku tinggi menggunung sekali =p

ok itu je lah, until then, chow!

p/s: tolong doakan kandungan saya selamat di dalam kandungan sehingga saat2 melahirkan, selepas dilahirkan dan menjadi seorg anak yg sihat kelak :) amin

p/s/s: sila la komen di layout comment page saya yg baru ni =p

Xoxo;
Ciare =)

2 comments:

  1. uit due date dkt dgn due date ana la..huhuu apa2 pun selamat yer..

    ReplyDelete
  2. nornazliana: yeke? yours brape aribulan? :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha