Thursday, June 17, 2010

bayi lelaki =)

Beep Beep (new text message ringtones sebenarnya adalah lagu Lenka ~ The Show. hihi =p)

~ Baby dah selamat dilahirkan. baby boy berat 2.96kg. jam 12.03am. nama hafiy haziq diberi ~

Eh aku dah edit ayat di atas. begitulah seadanya bunyi mesej tersebut secara summary =) oh my my. newborn baby membuat aku teruja lebih okay since menjadi bakal mak ini. Selasa malam rabu lepas baru saje mengunjungi mak buyung yg sarat itu. hihi. sempat jugak dia makan kuah durian cicah pulut sebelum masuk labour room keesokan harinya (semalam =p). tgk keadaan dia yg sarat tu mmg membuat aku berkira2 dia ni mcm nak beranak dah. kaki yg bengkak pon seakan surut. betul rupanya =)

Jantina bukan lagi rahsia. dah tau dari awal lg. bayi pon tak segan2 tunjuk bukti kelakian dia tiap kali discan. hehe. eh, ni bayi lelaki kedua dlm geng kami. insyaAllah bulan 10 nanti bayi lelaki ketiga pula akan menyusul. amboi dah 3 org putera nampak?? bulan 11 plak my turn. bagi chance ar aku puteri. hikhik. bleh plak dorg ckp tak aci kalo aku sorg dpt puteri? dorg takot ketiga2 putera tu nanti berebutkan puteri aku. hahaha. comel okey ;p

End of this month nak pegi 4th checkup. dan aku masih lagi akan pegi klinik swasta peberet kami. doktor tu baik and aku dah cukup selesa dgn dia dah. kononnya kali ni check darah pulak. heehee 1st time nak kena cucuk amek darah ni. last skali amek darah ms aku derma darah di UPM dulu. dan masa aku checkup nti, udah masuk 5 bulan. maka, adakah misteri jantina bayi ku akan didedahkan???? tungguuuuuuuu. kalo korg tak sabar aku lg tak sabar. hihi. err nape ek? mmg excited yer menunggu rahsia jantina anak? emm biasa lah, sbg bakal mak semua tentang anak dia akan excited lebih (eh tp bapak lg over dah nak shopping brg2 utk anak &^%$#* huhu).

Eh mcm lari pulak jalan cerita. ok smbg blk. so, mlm ni kami akan melawat the newborn baby boy lepas maghrib. tengahari ni aku nak panjangkan kaki ke JJ. ateee, adiah idak beli lg. baby kuar 10 days awal, so kami tak prepare adiah lg. hukhuk. ape2pon we are so excited dan tumpang bahagia utk ecah & fizzy di atas kelahiran cahaya mata korg setelah hampir 4thn berusaha :) sgt2 berbaloi bukan? penantian yg lama dan bila dpt hasilnya rasa sgt bersyukur dan menghargai pemberian dr Allah. bkn mcm org yg buang anak tu. senang2 buat projek senang2 pregnant senang2 beranak senang2 bunuh anak!! dasar &^%$&&%

See? almost 4 years. mereka sgt tabah dan sabar. jadi, penantian kami selama 9 bulan lepas kawen sgt2 lah sekelumit dugaannya berbanding org lain. jika ada di antara uols yg dah lama menunggu rezeki bayi baca entry ni, teruskan bersabar. berusaha, bertawakal. aku ni bukan sesiapa nak mengajar sbb berat mata memandang berat lg bahu memikul. apepon, aku doakan agar semua kita dimurahkan rezeki (dalam kes ni rezeki cahaya mata la) yg diidam2kan oleh semua pasangan. cuma bezanya, cepat atau lambat. Jika anda mudah dan sesenang 123 mendapat cahaya mata, tlg la jangan perlekehkan mereka2 yg lambat dapat rezeki itu. tadi ade terbaca 1 blog, penulis berkecil hati sbb rakan2nya berbangga2 kononnya keHEBATan mereka sampai terbunting pelamin. hello??? its not for the sake of S*X okay!! tolonglah pikir dgn otak. ingatlah diri anda. rezeki tu pinjaman dari Allah. tak perlulah berbangga2. boleh nak bangga, tak salah langsung. tapi sewaktu berkata2 tu ingatlah ada insan lain yg berkecil hati. sape nak tau api yg terbakar dalam hati dia. yg banjir menangis dalam hati dia. berlapik2 la sikit.

hmm, kalo nak ckp tajuk ni, mmg tak akan habes. so cukup lah sampai sini. aku sendiri dah lost dgn entry kali ni. biasalah, saya wanita emo akibat hormon tak stabil. pantang dgr cerita2 menyakitkan hati atau yg sedih2, emo memanjang le jwbnye.

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. btui3x.. buat anak..buang anak..bunuh anak..senong betui dorang ni, tuk ciare smoga slamat melahirkan anak.. akak after 6 yrs married br dpt sorang, itu pon bersyukur sgt2, smoga jauhkan lah penyakit sosial drpd anak2 kita.. amin

    ReplyDelete
  2. punya la aku kelik cepat2 kot2 anak ko dah tau jantina..skali anak org lain da...haha!

    ReplyDelete
  3. lahhh..ingat kan ur baby tadi..anyway, congrats to new mummy & daddy..=)

    ReplyDelete
  4. ciare... utk ko.. hee
    http://www.shoppingnsales.com/2010/06/16/from-16-june-2010-onwards-maternity-wearhouz-1st-anniversary-sale/#more-19252

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha