Wednesday, June 9, 2010

Berat terkini.

Skrg ni dah ketara bangat bahagian2 tertentu. seksi nyahh. wakakaka =p tapi percaya atau tidak, aku baru bertambah seKG a.k.a 1 KG since pregnant (oh by the way, I'm nearly 4 months.) wow!! bunyi macam kurus la kan tp sebenarnya T_T

ramai sgt org sekeliling aku perasan aku dah membesar dgn jayanya. ateeee, ada insan kecik dalam ni haa. mesti la membesar, xkan nak mengecik plak. dan mereka jugak menyangkakan badan aku yg bulat ni ada hasil berbadan dua ni. TIDAK ok.

maksudnyaaaaaaa, aku rasa tak puas hati org ingat aku besar ni sbb pregnant. TIDAK sebenarnya. SEBAB aku mmg dah sedia besar sebelum pregnant. nape aku tension? sbb org ingat baby aku besar T_T padahal mmg aku yg sah2 besar dan berkulit tebal. pastu ramai lak bg nasihat mcm "jaga sket makan tuuuu, nanti baby besar sgt susaah". yeeeeeee aku tau laaa fakta tu. tapi dorg salah sangka sebenarnya!


mungkin mereka tak tahu aku telah bertambah 9KG lepas kawen dan masa tu aku belom pregnant lagi pon tau! sila klik utk baca balik pengakuan panas ni. pas aku tau aku pregnant, berat aku asik turun sbb tak selera makan. dan skrg aku baru aje bertambah 1KG. paham takkkkk? huhu.

eh mcm poyonye buat penerangan dalam belog, padahal org2 tu bukan baca belog aku pon (-_-") xpelah, at least rasa lega sket. hehe. kesimpulannya di sini, saya tak suka bila (eh tetiba saya =p) org mcm tuduh saya MAKAN BANYAK padahal dia tak tau aku ni bukan main susah nak telan makanan!! dan bila org ingat saya makan banyak dan menyebabkan BAYI saya BESAR. padahal perot aku yg beso. budak kecik kat dalam ni 100g pon tak sampai lg doktor ckp. uuuu sedih tau makcik kena pitnah mcm ni T______T

p/s: ohh sedih. emo tau!!

Xoxo;
Ciare =)

3 comments:

  1. hehehe..sama laa kiter..i neh lagi ler..walaupun dah masuk 6 bulan, x cecah lagi normal weight sebelum preggy dulu..masa x preggy dulu, very the demok.dah preggy cam maken slim melim pulak.kalo i tau ini laa cara nak selim, dah lama i suh mak i kawenkan i cepat2 pastu ley preggy, pastu ley selim melim..ngehngehngeh...

    pfftt, terpanjang berjela la plak ngomen nyer..

    ReplyDelete
  2. buat derk je ciare..biasalah mulut org..mcm2 nk dinasihatkannya..hehehe..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha