Monday, June 7, 2010

Maggi tersedap dan novel tersedap :)

Pernah ke aku mention maggi buatan sape paling tersedap dalam hidup aku?? rasa mcm penah cite dalam belog. errr who cares kan? but i care! haha. sbb maggi buatan MK adalah tersedap dalam hidup aku. tak tahu nape bleh sampai camtu skali. maybe dia expert masak maggi sbb lama beno membujang kot. hahaha. tu pasal teror abes =p (hrp2 dia tak baca blog malam ni. kahkahkah). dan mungkin jgk aku rasa maggi dia paling sedap sbb aku ni jenis malas nak masak maggi. aku rebus je ngan air panas dalam tupperware. pas 5 menet dah kembang aku makan. hiks. dasarrrrr =p

pagi ahad yang dah nak masuk tengahari, perot dua2 dah krukkk krukkk krukkkk ~~ tetiba aku cakap "teringin la nak makan maggi yg u masak . . . . .". mamat tu dah jeling aku semacam. mana taknya, dah 3 bulan aku berzikir kat telinga dia nak makan maggi tapi asik kena marah jek. wakakaka. "alaaaa dah 3 bulan I tak makan maggi. apa salahnyaaa. baby yg nak tauu"....waaahhh wahhhhh alasan baekkk punya. pegi salahkan baby pulak. hihi. tapi tak sangka weh dia cair bila sebut baby yg nak. kalo ku tahu helah ni mudah mencairkan dia, dah lama aku pakai. wakakakaka.

Dgn pantasnya, zasssssss. dia masak maggi. hihi. aku kunci diri siap2 dalam bilik masa dia menumis. bila laaaa nak abes fasa idung sensitip ni ek. ciom bau org menumis bawang rasa mcm busuuuuk sgt. haih T__T tapi time makan bleh pulak. apakah?? pastu, menjamu selera lah kami berdua makan maggi for the 1st time since mac ke februari ek? lupa dah. sedap weh maggi MK buat. not tooo kembang, not toooo keras. kalo aku masak, sama ada kembang atau keras la jawab nya atau tawar sbb byk air atau masin sbb kurang air. kahkah

pas makan, kemas2 umah, trus sambar novel breaking dawn. oh my! sgt best okekkk cite ni. hukhuk. tak sabar nak abeskan. few chapters to go :) tak sabar nak tgk sape yg lakonkan watak Renesmee kat wyg nanti. tapi chapter 4 konfem tahun depan kuar ek. xpelah yg penting this July adalah Eclipse!!

Xoxo;
Ciare =)

3 comments:

  1. nak maggi yg sedap kena bnk bahan masuk kat dalam tu..
    baru rase enak dimakan..
    huhuuhuh,,

    ReplyDelete
  2. deena: baca la breaking dawn plak. terbaekkkk :P

    cikparo: alaa tp mcm mls nak msk maggi beriya..rebus ngn air panas pon sodappp ~~~ ;p

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha