Tuesday, June 8, 2010

Movie Review: Prince of Persia

Cerita epik fantasi action tak logik mcm ni mmg menjadi kesukaan aku. well, tak perlu fikir2 sgt. just enjoy the flow of the story. hihi. Mula2 mcm nak tgk Lagenda Budak Setan, tp aku tgk bloggers yg wat review byk ckp cite ni tak bape best. so, xnak kecewa punya pasal, baik tgk cite lain. Prince of Persia. Ensem pulak tu mata biru. hihiks =p

Perjalanan cite ni best, tak bosan dan bleh dipahami dgn senangnye. Dan aku mmg dari mula dah agak sape yg jahat sbb agak bleh dijangka. hihi. Alkisahnya Prince of Persia yg bernama Dastan ni not really a prince. dia telah dianak angkatkan oleh King.

King tu ada 2 putera raja. kira mcm adik beradik la kan sampai besar. Prince Dastan ni suka bertempur perang2 ni dan dia tak suka sama skali nak rebut2 takhta ni. bg dia, bila King ambik dia jadi anak angkat pon dah cukup baik. Fuhh ~ bila tgk cara dia berlawan mmg best.

Ni Princess Tamina. tapi princess negera lain la. Askar Persia serang negara dia. macam2 la jadi kat sini. susah nak cerita. hihi.

Hihi gambar censored sesat satu =p

Well, overall mmg best cite ni. cite action susah nak cerita sinopsisnye. watak lain pon aku tak ingat sangat. hihik. soooo, aku nak bg 4.5/5 bintang. 0.5 tu saje taknak bg =p

Xoxo;
Ciare =)

3 comments:

  1. suke2..sgt suke...suke hero die..heroin die pun gak

    ReplyDelete
  2. nur: mmg best kan? tak rugiiiiii :D

    ReplyDelete
  3. best sgt..nak minum pun xsempat..

    nur de tag ko..

    http://nureimi.blogspot.com/2010/06/tag-by-angah-contest-pneka.html

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha