Thursday, June 3, 2010

O-ouhh

Sambil lepak2 depan tv bercanda2 kan...tetiba . . . .

MK: I rasa i makin kurus la
C: Eh takde lah. sama jer i tgk (dalam hati ckp, awak tu mmg dah kurus ponnnn)
MK: ye betul, tgk ni. lutut ni mcm xde isi. tinggal tulangg jek (alahai siannya aku dgr luahan hati dia smbil tgk2 lutut dia tu)
C: Tapi u kan makan mcm bese je. Mane penah skip makan. Maybe sbb stress tempat keje tu (aku layan jelah dia. kang majuk lak)
MK: Taklaaa. ni mesti sbb dah lama x makan u masak. asik beli kat kedai jer. bukan sedap pon. (alamak!)
C: Alaaa bkn i taknak masak. skrg ni xbleh ciom lg la bau tumis2 tuu. nanti kalo muntah camne...(wat muke sedih)
MK: OK OK. bukan nak suruh u masak skrg pon. saje je nak bgtau. hehee
(panggilan nama ditukar menjadi I-U atas sbb2 tertentu. haha. gedixxxx)

Haaaaaa so paham2 jelah ek. ni nak masuk bulan ke-4 aku tak masak. antara masakan yg aku masak dalam 4 bulan ni adalah nasi, bubur nasi, spageti ngan kebab ayam aritu. masa mak dtg aritu ada lah mak tlg masak tp time mak masak aku lari dalam bilik. huhu. alahai sian MK. aku paham sgt selera dia. takpe lah sayang, sabar yeee. skrg ni pon, aku dah menunjukkan tanda2 nak pulih. tapi kalo kat kedai aku still tutup idung sbb loya ciom bau. pagi2 pon aku still muntah lagi. tapi maybe dalam 3x je seminggu. dulu, minimum 3x SEHARI ok. kesimpulannya, aku makin OK.

Aku sendiri pon tak sabarrrrr nak masak tau. boring mkn lauk2 kat kedai ni. huhu. weekends ni aku bercita2 nak masak laksa. oleh kerana tak ada aktiviti menumis, maybe bleh tahan sket. harap dapat la menceriakan sket si suami tersayang aku tu. sedih rasanya tak dapat masak utk dia selalu. on weekend pon jadi lah :)

Xoxo;
Ciare =)

3 comments:

  1. biase la tu..Mk terpakse hadapi nye...sabo yek Mk...

    ReplyDelete
  2. ahaha very lomantika de amor...

    shedap sgt nampak megi tu..hiks~~`

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha