Tuesday, June 29, 2010

sembang2 dgn si kecik

Bila dah rasa tendangan mild si kecik ni, baru ada feel nak sembang2 dgn dia....hihi. sbb sebelum ni aku confuse semacam tak percaya je. haruslah aku mcm malas nak bcakap dgn perot. hihi. tp skrg xde la mild sgt, sbb aku da kerap rasa gerakan dia. usually kat opis x rasa tp skg aku sampai terkejut2 kat opis sbb dia da tendang2 ;p

dan lagi satu acara wajib adalah mengaji surah2 yg disarankan semasa mengandung. Mcm surah Maryam, Luqman, Yusuf, Ayat Qursi, At taubah, Yasin dan doa2 pilihan :) seronok sgt bila baca surah ni sambil pegang2 perut. tambah2 lagi kalo aku berzikir kuat2, dia lagi syokkk bergerak rupanya. hihi. baby suka dengar zikir ye? =)

khamis ni 19 minggu. next week 20 minggu. mean? welcome to 5 months ~.~

bila MK ngaji aku dgr, pastu gosok2 perot. auwwww rasa sejukkkkk aje hati ni. ewah ;) hrp2 baby dgr la papa/daddy/abah/ayah (sorry kami xtau lg nak pggil ape nanti. haha) dia ngaji utk dia. biar dia kenal suara papa/daddy/abah/ayah dia tuu. suara maknya (pon xtau lg apa gelaran utk aku nanti) dia selalu sgt dgr. haha. maknye kuat berceloteh katakannn ;) yg pastinya skrg ni kena stopkan dos anyam ketupat dan sbgnya. siann baby nanti kecik2 dgr maknye dgn auntie2 anyam ketupat. ateeee, pempuan jumpe pempuan konfem xlari dr anyam ketupat. nak nak pulak skg ni byk isu kat opis ni haa. ahahaha. susah marr mau aviod ;p

teringat dulu masa zaman remaja2 selalu gurau2 dgn kawan2 . . . .

"nanti anak aku kena pnggil aku KAKAK!"

hehehehe gile tak sedar diri nak anak pgil aku kakak! hehe well, tp i rasa tak sabar pulak nak dipanggil mak/mama/ibu/mommy dan yg swaktu dgnnya..apa pon panggilan kami nanti....yg plg tak sabar2 adalah menanti kehadiran si kecil :) insyaAllah. semoga Allah permudahkan segalanya. Amin

last but not least, pinjam gamba kaki anak ecah and fizzy jap. hewhew ;p aku sukeee tgk kaki si kecil ni. aku mengimaginekan kaki kecil ni laaa yg dok mengkicking di dlm ;)

p/s: cant wait for next checkup this sunday!! :D semoga semuanya baik2 ajaa. amiinnnnn

Xoxo;
Ciare =)

1 comment:

  1. i suka cakap2 ngan baby..pastu kekadang tu, kalo kita tanye then kena plak ngan time tu dia kick, macam ada respond plak kan..hehehhe..so sweet..=)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha