Tuesday, June 1, 2010

Tempelan. Bukan Tempe

Dah lama tak menempel dalam belog bukan? hihi. well, now ada mood utk jalan2. so bila jalan2 aku nampak terurus sket. kalo dok umah alamatnyeeeeee . . . ok takyah cite =p akhirnya setelah about 3 months aku berjaya tgk wayang. yahooo aku bebassss. haha. MK pon paham2 je bini dia dah lama terperuk kat umah. Shrek pon shrek laaa. dia layankan aje bini dia. padahal aku tau dia bukan suka cite2 gini. tp bila aku pancing dia guna shrek 3D dia seronok sket. haha. nape tah mamat tu suke pakai sepek 3D tu. kalo tgk 3D dia lg laju dr aku. sabo jelah.

on the way to wayang. isk perasaan bebas tuuuuu besttt sgt. lgpon skrg aku kena enjoy puas2 makan puas2. kang pas beranak sangap ah ko dok umah pakai kain batik setokin sambil makan ikan kembung masak singgang. looping aktiviti ini sampai 44 hari. hehe.

tapi nak enjoy tu agak2 laa sikit. jgn ah seronok sgt. awak tu berISI skrg. kang tak pasal2 jee. maka, semuanya kena beringat2. mak aku konfem marah punye kalo aku start terkinja2 seronok sgt. haha. aku mmg, tgk cite sponge bob start kat tv pon terkinja2. mana org tua tu tak membebel. takda gaya keibuan langsung aku ni. HOHO. ampunnnn.

ok tukar topik. smalam pegi wendy's konon2 makan makanan sihat. mmg sihat le sgt. opismate aku ckp aku makan rumput. duhhhh ~~ rumput ngn salad ko tak kenal ke? panggggg~~~~ hahaha. makan salad punya pasal, pukul 3 perot aku dah masuk angin. mula la penin2 dan sebangainya. bila balek umah mula aku ngamuk. haha sian laki aku dok melayan bini moody gini. ateee nak wat camne. tp salah aku jgk. pasni takblehblah la nak makan salad apejadah ni. i mean, nak makan salad bleh tp make sure nasik kena makan jugak. kalo tak, abes bertango anak aku dalam perot. kalo lapa aku rasa mcm nyuttt nyutttt. adakah baby sedang mengamuk kat dalam?? misteriii. tapi pas makan terus diaammm. tido agaknya pas kenyang. hihi

kak ina ~ my team-mate. sakaaaan nooo kak ina makan. hehe. we all mmg, kalo g fastfood lajuuu je. tp idak le selalu. sebulan max 2x jee. kesihatan perlu dijaga jugak. no fastfood byk2. sikit2 bleh :)

Xoxo;
Ciare =)

6 comments:

  1. ok laa..after 3 months u dah boleh makan..i dah dekat masuk bulan ke 5 baru stable..sebelum tu, asal makan, uwekkk.asal makan, uwekk!!rasa cam membazir je kalo nak makan mende mahal2..hehhe

    ReplyDelete
  2. kak inani amcam muka bos saya dulu, nama puan roslina..pelanduk dua serupa la

    ReplyDelete
  3. time confinement mana leh makan ikan kembung.. huhuhuuh....

    ReplyDelete
  4. hihi...yea2 mkn byk2..rasanya berpantang nanti mkn nasi ngan ikan kering je kan...hhihi...saja nak saiko..
    nway, congratt..bakal jadi ibu..tak sabar nak tgk anak ciare...mesti comel mcm maknyer..

    ReplyDelete
  5. deena : erm tu lah. tp skrg pon xde la stabil sgt. berat pon x btambah ape2 lg...:)

    alyn : salam perkenalan jugak :)

    tihara :hah yeke? nama dia pon roslina jgk. hehe. tp xpenah jd bos =p

    kak feaza :hahaha yeke? alahai tak khatam lg ni what do and dont. hehe. TQ gtau :) nti ah time nak dekat bersalen br tuntut ilmu :)

    norhaizan :xpelah mkn je ape2 yg boleh. takot gak nak lggar2 pantang ni. wuaa comel ke maknye? haha

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha