Tuesday, July 27, 2010

4th Checkup :)

Pada tarikh 4th july we had the 4th checkup. masih lg di panel MK dan masih belom menetapkan di mana mahu bersalen kelak. haih. doktor ckp make sure bulan ke-7 dah ada pilihan hati. kalo tak susah nanti. tak tau le susah tu camne kan. emm nanti la pikir. huhu.

Maka masa checkup kali ni, semuanya mcm biasa. cuma yg tak biasanya kali ni ada blood test. sakit tauuuu. sakit kenapa? sakit sbb kena cocok 2x. yg 1st tu kat lengan FAILED tau! uuu. sakittt. aku dah berkerut2 tahan sakit, skali xdpt darah. uhuk uhuk. dah tu, 2nd time pulak doktor ckp dia pakai jarum paling kecik yg mcm utk baby tu. kali ni cucuk kt tgn pulak. alhamdulillah berjaya. haih, merasa la i kena cucuk 2x T_T sob sob sob

Tahan2 kan la jugak. ni baru sakit kena cucuk jarum. belom sakit beranak lg. maka, bertahan!! hihi. result utk blood test OK kot. sbb kalo tak ok doktor akan call immediately. so dia tak call, means darah i ok le tu. alhamdulillah :)

Baby's condition semuanya OK. weight lebih kurang 300g baru. tp mak boolat semacam. haha. baby tgh tidur tp dia ttp gerak ala2 ngigau. hihi. comel sgt. rasa nak picit je budak kat dalam ni :D gender??? OH BIARLAH RAHSIA sbb baby pon masih nak rahsia2 dgn mama and papa dia yes ini gelaran kami kot, mama papa. dia malu lg nak tunjuk. kaki katup molek je. hihi. aku tanya doktor heartbeat/min dia berapa. doktor tnjuk dlm 143 gitu la lebih kurg. aku ada terbaca yg heartbeat laju atas 140 kemungkinan girl. tak pelah, i senyum je. hihi.

Baby next month jgn malu2 taaauu. tnjuk je kat mama dgn papa. jgn la rahsia2. mama tak sabar nak shopping ni. kalo girl mmg nak PINK habis habisan. yeehaa!! kalo boy papa ckp HIJAU. mama suke jgk :')

Next month punye checkup, ada cucuk utk kancing gigi pulak. yg tu maybe akan membuatkan tangan lenguh sehari dua kata doktor. adeh camnoo nak drive g koje nanti kan? hmm......hrp2 okey la kot. hehe. next checkup will on 1st of August.

Xoxo;
Ciare =)

7 comments:

  1. pn ciare's...ye ke kalau dah 7 bulan kene tau nak bersalin kat mana...huhu..i mcm masih tak bape sure nih :)

    ReplyDelete
  2. tetanus tu 2 dose nanti tau..masa 5 bulan n 6 bulan..memang lenguh giler tangan pas tuh..huhu

    ReplyDelete
  3. kancing gigi tu lenguh gak.. hehe kite pun tak tahu jantina baby lagi

    ReplyDelete
  4. kita ni nak masuk 6bulan lum kena cucuk lg..

    ReplyDelete
  5. pn ciare's..award for you :) grab it :) kat my page ye :)

    ReplyDelete
  6. MrsNageb: ntah.doc tu suh pikir2.huhu.alaa susah2 walkin je hospital krjaan.hikhik ;)

    Deena: wuaa mmg melenguhkan rupanya cocok tetanus tu ek? hmm, mtk2 la larat bwk kete nti.mls nak MC ni.

    Kaklong: owh bby masih sorok gender dia ek ;)

    Nornazliana: yeke?mm, next checkup tu kang kena cocok la tu :)

    MrsNageb: ok ok nti kite amek award kt ur page.tq:)

    ReplyDelete
  7. nape org cek up misi tu tak pernah tnya nk plan bersalin kat mane ek? hehe..ade kes member ni beriya la plan nak bersalin kat Pusrawi..dekat dgn umah emak dia..sekali bersalin awal terpaksa jugak ke goverment hosp..janji dah sedia brg2 semua cam hosp. bag dan yang berkenaan..jadi bila dh time kat memana pun boleh..;)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha