Thursday, July 29, 2010

Award Persahabatan 2010 :)

Alkisahnye den EL arini. haih. atee nak wat camana. kesabaran jelah dgn masalah2 org pregnant ni yer. huhu. so layan jelah tag ni.


1) bagi pulak award nih kat 5 org yg korang rase ada nilai2 persahabatan yang baik dalam dunia blogging nih
aiyak. sebenarnya mcm complicated sbb kena pilih org yg ada nilai2 persahabatan yg baik dlm dunia blogging. well, aku bukan sesapa nak judge org itu baik, org itu jahat. huuhuu. so layan jelah ek. antara 5 yg terdetik di pala otak secara spontaneous adalah
  • AnnGreenStoberi
  • Princess N
  • Kak amlya @ along muni
  • Noryanti
uuu 4 org je bleh? uhukuhuk.

2) apa nilai persahabatan yg ada pada setiap pada 5 org tu? war2kan
wuaaa susahnye soalan :((
  • AnnGreenStoberi - she's very kind and peramah. we've talked on the phone few times talking about our life. HEHE. but we've never met la
  • Princess N - N pon peramah jugaaak. i can tell from the way she blogs :)
  • Kak amlya @ along muni - wuaaa kakak muni sgt sporting. lecturer yg best ni. nape dulu tak jd lecturer kami?? eceh :p eventho dia kakak muni, tp i mule kenal dia melalui blog jgk. heehee
  • Noryanti - sgt rajen menegur2 saya di blog/FB. i can get along with her jika bjumpa dgnnya i guest :)
secara kebetulan, keempat2 mereka di atas adalah tergolong dlm golongan ibu mengandung dan wajib mendapat sit di dalam kenderaan awam. cewah :p dan semuanya adalah dikenali bermula dr blog :) semuanya xpenah bertemu lg except kak amlya sbb jumpe time muni bertunang =p

3) sila gtau apa perkara paling hebat pernah korang buat sebagai sahabat. Untuk kita semua jadikan panduan dan ikutan.
Wuaa nanges oo jawab soalan ni. tetiba rasa sayu. uuu T_T. anyway, aku bukan type yg ada sahabat setia sampai kena rapat gilaa dan bleh gila kalo takda kawan rapat. agaga. i mean, we do need friends. maka, rakan2 aku adalah ramai. tiap kali pegi tempat baru, i will make new friends. dan dlm byk2 benda hebat yg aku pernah buat sbg sahabat adalah being a listener when she needs a listener. listener di sini maksudnya dengar masalah dia, cuba pahami masalah dia (kalo tak paham pon xpe). even u cant give ur opinion, just comfort her. tp tolong la, jgn bg bad idea when your friend tgh serabut tu. she dont need that. just listen and the important is, simpan dalam hati. if you tell anyone, u're dead. HAHA.

pengajarannya dengar dan simpan. nampak mudah kan? but most of the time people have failed. sbb selalunya org akan dengar dan menyebarkannya. tak percaya?? percayalah. sbb tu mcm takot tersalah pilih kwn. depan mata bukan main malaikat. kt belakang dia menjaja cerita. tapi bukan semua la kan :) xkan sbb nila setitik abes susu sebelanga =p

moral value, kawen la cepat sbb suami adalah penyimpan rahsia yg paling setia sekali dlm dunia. he's the best ^.^

FROM: Mrs Nageb. TQ :)

Xoxo;
Ciare =)

2 comments:

  1. terharu sungguh mendapat award dr ciare..;) thanks ye..1 hari nnt kite pasti akan bertemu..InsyaAllah..

    ReplyDelete
  2. betul tu caire, suami adalah kawan, sahabat n teman yg paling rapat dan boleh kita percayai..semua rahsia kita dia tau k.xboleh nak sorok tau

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha