Tuesday, July 13, 2010

Contest Mata Menawan

Sape yang tak tahu, sila2 lah tahu yg CPM Honey Nurhaliza sdg membuat contest. hihi. wuaaa malunyeee aku nak join contest ni sbb..err sbb...sbb mata ku tidak menawan. tp oleh kerana hadiah yg ditawarkan CPM sgt mengujakan maka aku gagahi jugak utk join contest ni (harus la suke sbb brg makeup :p). malu dgn kwn2 sebenarnya sbb dorg mesti gelakkan gamba haku ni. woo woo. kalo dgn readers takpe, uols bkn penah jumpe i pon. kihkih. haaa di bwh ni la CPM Honey Nurhaliza. 1st time aku sggh blog CPM, mmg kagum dgn kecomelan dia yg original. bkn mcm aku yg suke menjadi comel dgn edit gambo T_T

flawless nya :D

Apepon, rasanya aku dah ikot semua terma dan syarat2nya. hihi. mak buyong nak join contest yer, tumpang lalu. ekeke :p SILA KLIK SINI UTK KE BLOG BELIAU :)

gambar di atas dilakukan sempena aku nak melancarkan blog makeup aku yg dah siap pon tapi tertangguh2 nak open to public. taun depan la ek :p gamba di atas dan semua gamba di bwh, no contact lenses ye. cuma false eyelashes sajork. dan mekaup mata adalah ijau light2 je. sori idung i beso :p

yg di atas ni pulak taken masa aku boring2 kat umaa. hehe. dan gamba di atas pernah menjadi header blog ini selama 2-3 months kot. pastu aku remove sbb awal2 preggy aritu rasa rimas tgk muka sendiri T_T. hmm, tp suka gamba ni sbb mata nampak sihat dan kuat ;)

dan gamba last ini nampak bolat gete ler mata i. haha. yg pastinya aku yakin seyakinnya mata aku sangat sihat. takat ini, aku tak rabun dan tak mengalami silau walaupon sedikit. aritu masa check mata doktor tu pon terkujat sbb dia kata mata aku SGT SIHAT. Alhamdulillah. doktor ckp InsyaAllah mata aku akan remain sihat up to 8 years from now :) moga Allah tidak mengambil kurniaan mata ku yg sihat ini.

utk ada mata yg sihat, aku tak ada tips yg special pon. cuma 1 aje, SAYANGI LAH MATA ANDA :) kerana mata tu adalah segala2nya tau. cuba bygkan kalo sakit mata kan...ish sgt2 lah tak selesa kan. jadi, sayangilah mata anda. kalo pakai contact lenses (for my case, aku suke pakai yg color2 tp xde power la), make sure pakai tak melebihi 8 jam. pastu slalu2 la titikkan ubat mata tu haa. baru mata fresh :)

okey lah, sebelum mengundurkan diri ada slogan sket . . . .
"CPM honey nurhaliza yg saya kenali adalah sangat comel, gojes dan ikhlas dalam penyampaian blognya :)"
Sumpah ni bukan ayat bodek ok. serius, aku follow blog CPM sbb dia sgt gojes. i love to see pretty faces. yelah, mana tahu kot kot kenan kat anak dalam perut ni kan :) hehe, amiinn....tapi bukan la cantek tu segala2nya. jika muke cantek tp dlm blog dok merapu meraban mencaci menghina orang, tak de la aku nak baca pulak.

last but not least, semua wanita pon cantik jika perangainya cantik. jom semua kita jadi cantik sama2!! :)

p/s: CPM, sy da lama follow ur blog, tp i follow anonymously, xpe kan? sbb mmg silent reader pon slama ni. penah anta 1 komen je kalo x silap. hu hu

Xoxo;
Ciare =)

5 comments:

  1. hahahahahahaahahhahahahaha..mak aii tergelak beso baca entry u ni...btw,thanks atas slogan ikhlas anda itu..:)

    tggu due date nya yaa...good luck dear..:)

    ReplyDelete
  2. very the vogue laahh mata with the eye lashes tuhh!!like like!!

    i nak gi photoshoot nanti, mintak u mekapkan boleh ker??hihihi

    ReplyDelete
  3. mmg mata mu sungguh menawan....Good luck dear!

    ReplyDelete
  4. CPM: thanks for dropping by...:') malunyee..hihi

    Nurayunni: mekasih.slmt berkenalan :)

    Deena: tu arr.sukeee sgt pakai eyelashes tp segan le nak pakai sokmo kang org kata tak betui plak.hikhik.nak g photoshoot?nak kite mekapkan?uuu malu leee (camne nak bisnes malu2 gini? wakaka)

    Kak ina: TQ.hihi.akhirnya join jugaa ;)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha