Saturday, July 24, 2010

masa ni 22 weeks

sebenarnya mmg blank. xtau nak update apa. tp tak pelah, update jelah apa2 pon ye dak? skrg ni aku baru start balik minum susu khas mengandung ni. dulu aku belasah susu segar biasa je. sbb lepas try anmum langsung xbleh telan T_T tak abes pon. sape nak?

mujur masa checkup, doktor bg sample enfamama. fuhh ~~ sedap. mmg tekak aku bleh telan. so cari cari kat giant. pergghh mahal gila rupanya susu enfamama ni T_T. 50 lebih 1 tin seberat 900g. emm tak sampai 1kg pon. tp oleh kerana susu ni je aku leh telan beli ajelah. huhu. rupanya susu anmum jauh lebih murah. ish, high maintenance jgk tekak aku ni :p

So, this is my baby bump yg terbaru. hehe. eh xde lah terbaru sgt. 22 weeks kot masa ni. perut sudah mula keras. baby? hmm, harus la aktif bukan main. alhamdulillah. at least i know there's something inside me. hehe. dan yg sedihnya T____________T stretch mark mula muncul masa minggu ke 21 :(( erm actually selama hari ni aku pakai minyak olive je. pakai tiap kali pas mandi. tapi bila muncul aje stretch mark yg sebenarnya, dgn pantas terus beli stretch mark lotion khas utk pregnant lady. aku beli cap pureen aje. hrp2 berkesan la nanti. aminnnnnnnn :)

Xoxo;
Ciare =)

6 comments:

  1. haiya...susu anmum x sedap di tekak ciare ye... :p bg la kat akak..ehhehe... ciare.. kawan akak kata kan...utk strecth mark tu kan bgus kalau pakai bio oil... :p tapi mahal kot....

    ReplyDelete
  2. da besar da..
    xsbr nk tunggu baby keluar!!

    ReplyDelete
  3. minyak zaiton mmg berkesan tau..insyalaAllah lepas bersalin nnt xde tanda lansung kat perut. kdg2 lotion tu xberkesan sgt.

    ReplyDelete
  4. Salam, Ciare perut tajam ke depan, Macam Teja dulu. Orang tua-tua kata baby boy. Kalau dari belakang tak nampak macam orang mengandung pun.Wallahualam..hehehe.

    ReplyDelete
  5. kak amlya: wuaaaa bleh tak MK da buang susu anmum tu!!! sabo jela.syg je.br minum 2x...kalo x bleh bg akak.isk

    cikparo: sabar ye.3 bulan lebih lg ;)

    qaseh: yeke?tp mcm xde kesan pon myk zaitun tu.tu psl beralih alah ke stretch mark lotion.huhu.hrp2 bkesan

    teja: tular, ramai gak predict yg kt dlm ni baby boy ;) wait and see aaa..hikhik

    ReplyDelete
  6. hi dear.dah preggy...im ur silent reader before...neway...congratz on ur pregnancy...tumpang gembira....

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha