Tuesday, July 13, 2010

Movie review: Eclipse

Kahkahkah. okey mulakan dgn gelak. ceria2kan hari mu =p actually rasa sayang nak cerita pasal eclipse sbb aku suke sgt. nanti kalo cerita abes la lokek perasaan sayang tu. PANGGGGG ~~~

pengsan jap (-__-)

hihi ok smbg balik. hari sabtu lepas tercapai jugak mentengok cerita Eclipse. sgt2 awesome dan mengujakan. cewah :p kalo tanya aku kompom aku kata best gilaaaa gilaaa okek. salah tempat la ko tanya kat peminat panatik. hihi. tp ade jgk reviews yg ckp cite ni bosan, tak best what so ever. dulikkkk, aku ckp best jgk!! :D

bg aku ceritanya tak menghampakan. sebijik dlm novel ok nyah. cuma tak thrill la sbb aku tau endingnya. hihi. itu la 1 keburukan kalo baca novel terlebih dahulu. isk, tapi kagum la nyah dgn pemikiran stephanie meyer ni wat novel gini. manyakk syiokk ooo :')

ok ade bbrp komen tulus ikhlas dr aku psl cite ni :)
1 - ke-romantic-an edward dan bella mmg ternyata la. romantic nyahhh. part ciom2 belambak. mcm kena buat 18sx cuma takda part s** je. hu hu. mcm kesian kat org yg bwk anak kecik tu. ramai pulak tu yg bwk anak kecik. aku ingat dorg salah masuk panggung ;p kot2 depa nak tgk toys story ke.
2 - secara real life aku suke si mamat jacob-were wolf ni, tp dalam cerita ni aku tak suke dia. hihi. mmg nampak memaksa bella suka dia dan mcm perasan bella suka dia.
3 - bella ni pulak selamba badak g ciom jacob utk test dia suke jacob ke tak. haih. org mat saleh mmg slumber ek nak ciom 1000 org berlainan pon. mcm takde apa2 je. ish ish. padahal ciom tu patotnya spesel utk sorg je kan. tapi lantak depa la, tu cara idup depa. aku nak sibuk ape kes ;p
4 - part lawan antara vampire cullen - newborn vampire - were-wolf tu mcm kejap sgt. tapi ok le not bad. cuma time bella dok sebelah jacob versi were wolf tu nampak tipu sgt okeyyy. bulu2 serigala tu tak real dan x cukup lembut. cewah :p mungkin were wolf tu perlu pakai syampoo loreal etc. kahkah
5 - muka edward mcm tak ensem sgt bleh x?? padahal dlm twilight dgn new moon ensem je mamat ni. maybe style rambut dia kot da lain. bella pon mcm dah tak sefair dulu. emm, cut budget bedak kot. huhu. jacob plak bese je kot. padahal real life dia lebih ensem dr edward :) rambut si carlisle tu pon semacaaam je aku tgk. dlm previous twilight dia sgt ensem maaa.

erm tu je kot aku nak komen. just komen secara luaran jelah sbb jalan cerita mmg tiptop dan tak perlu dikomen :) terbaekkk ok nyah.

tak sabar nak tgk next twilight: breaking dawn. dlm novel, episodenya akan bermula dgn persiapan bella kawen. time dorg nak gtau kat bapak bella tu comel ok :p nak tau seterusnya dan endingnya silalah beli last twilight, BREAKING DAWN di mana si cantik bella akan menjadi the next bloodsucker. haha. nice and i cant hardly wait :D

p/s: tp next year insyaAllah time tu baby dah setahun lebih. mcm tak patot lak tgglkan baby sbb nak tgk wyg. maybe just beli DVD je kot. beli yg ORIGINAL ye kwn2 :)

Xoxo;
Ciare =)

6 comments:

  1. wah hebat..tul...koment nyer...nak kena beli cd jerla ni...nak aangkut si kecil idak la...kakak boleh tahan lagi.tp mesti nak tengok gak....

    ReplyDelete
  2. a'a la ciare.. edward dah tak ensem cam dlm twilight.. i even blogged about this kat blog.. tak puas ati btul huhu.. mencik2!! :p

    http://efairuz.blogspot.com/2010/07/short-notice.html

    ReplyDelete
  3. ala baiknye bkl ibu ni,siap xnk tgk wyg thn dpn sbb ada baby tu.

    ReplyDelete
  4. Pn Ciare's..I pun suke gile tgk eclipse ni..sangat suke keromatikan bella dan edward tuh :D I pun pegi tgk sabtu lepas :D huhu.Owh ada sambungan lagi lah ye twilight nih :D

    ReplyDelete
  5. elya tak tgh twillight yg no 2 tu,(lupe dh ape tajk die..ha3)
    so, mcm takde perasaan je nk tgk eclipse ni...hu3

    ReplyDelete
  6. Kak Ina: betul3. tp DVD ori lambat la sikit masuk msia rasanya...slalunye org order dr singapore atau US..huhu

    efa: mari kita salahkan hairstylist dgn makeup artist dia.sbb most of the characters mcm berubah abes la penampilan dorg :((

    Mrs Nageb: adakah u tgk kt alamanda jgk? hee hee.emm ya betoi!ada lg smbungannya iaitu Breaking Dawn. tp kemungkinan akan dipecahkan kpd part 1 and 2 sbb novelnya pjg dan tebal :)

    Mrs Adam: alaa xde la baik sgt.heehee.atee, sape nak jg anak mlm2 kalo g tgk wyg?unless ade org sudi jagakan bleh lar pegi. hii hii

    ElyaElmo: alaaa tgk la.eclipse yg no 2 tu new moon tajuknye. u bleh try donlod kat tenet ;) hihi

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha