Tuesday, July 6, 2010

Sales Besar Besaran Barang2 Bayi =)

Hari Ahad, sebelum pegi checkup yeayyy dapat jumpa baby ;p weols pegi usha sales yg ala2 jualan gudang barang2 baby gitu. bertempat ni puchong perdana kalo tak silap. kami pegi 2 couple. me and MK. lea and akir. sori gambo peserta2 takdak. hihi. FYI, me and lea adalah ahli kelab mak yongs. since sorg pregger dah selamat bersalen, so tggl weols jela oh lupa ada ahli baru kelab makyongs, tggu next entry ya. Lea akan bersalen bulan 10 dan aku bulan 11. fuhhh. dag dig dug. debar maak :)

takde snap byk pictures pon. ade 3 je sempat. ateee org ramai bebeno. berlaga2 perot dgn org2 lain. hehe. time kami dtg ni, adalah hari last sales. harus la berduyuuuun manusia. nak pulak dorg buat harga ala2 lelong, kompom la ramai gile yg pegi. udah le tmpat tu agak sempit.

ni antara brg2 bayi nye. ada mcm2 lagi le. tp idak sempat nak snap pictures. asik berlaga perot dgn bontot aje. haih

kitorg ni actually baru TENGOK2 aje. atee, aku baru 5 bulan, lea 6 bulan. too soon la mau beli2 ni. lgpon bulan 10 nanti kang dia nak buat sales lagi. sooo, ade masa lg nak menabung. hihi. mintak2 laaaa dpt bonus raya tahun ni. amiiiinnnn. hehe selingan jap. ade jgk berkenan dgn stroller dgn car seat kat sini. tp tgk la mcm mana nti. kalo ada rezeki dan ada stok bleh la beli bulan 1o nanti :)

Pasal brg2 baby ehh baby tgh tendang2 perot i, tau2 je sebut dia :p kami mmg belom beli apa2 lagi. 0% tau. maybe sales masa bulan pose nanti baru start kot. org lain shopping raya we all shopping brg2 baby :) hihi. kalo ikotkan MK bulan lepas dia dah goda2 aku pegi beli brg2 baby. tp awal sgt laaa. mood pon tak sampai lg sbb xtau lg apa gender baby sebab baby katup kaki dia masa scan hehe. pemalu rupanya baby i ni.

tp at least dah kena prepare la apa nak beli kan? at least buat checklist supaya bleh budget2 kewangan. hmm, so ada sesapa yg ada complete checklist brg2 baby taakkk?? sila la bantu mommy baru ini :')

Xoxo;
Ciare =)

7 comments:

  1. name tmpt tu My Dear kn ciare..?? ofismate sll sebut..mmg sll wat sales..n mmg muwahh..

    ReplyDelete
  2. akak..ni yg fi penah tgok lam blog..
    kot2 akak da penah tgok..blog ni penah list smua brg2 bby..akak boley la tgok ye..
    =))

    http://kisahlynna.blogspot.com/2010/01/finalized-for-mum-babychecklist.html

    http://kisahlynna.blogspot.com/search/label/pregnancy..

    ReplyDelete
  3. jelessnya aku..
    kt jb ni xde pn sales brg baby besar2an cmtu..huhuhu

    ReplyDelete
  4. N: yezza itu la namanya.langsung terlupa..hhihi..tu ar mmg murah dan sebijik rupanya dgn yg brand lg mahal...emm tp kualiti dia camne ek? ada kwn2 N yg bli x? dorg ckp OK x?

    rina: lorh yeke? meh meh dtg KL aku bwk ko g warehouse.hihi.tp next sales bulan 10 mar.time tu ko da beranak kot :p

    ReplyDelete
  5. yeke ciare... area mane tu??? tak tau pun....

    ReplyDelete
  6. ciare g web ni...then downloadla dia nye checklist..akak dulu pun refer kat sini time nak beli brg2 baby.gudluck and selamat bershopping..shopping brg baby best tau..jgn dah sarat nanti br nk bli nanti time tu skt pinggang and tak blh nak shopping lama2..tu experience akakla-http://mypermatahati.com/shop/

    ReplyDelete
  7. zam: kat puchong perdana kalo x silap...nanti kalo ade sales lg kite roger zam :p

    hanani: wuaaa mmg berguna sgt2 kak nani.tengkiuuuuu :D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha