Thursday, July 8, 2010

Spaghetti Carbonara utk membodek MK :D

Haaaa nilaaa kepakaran org pempuan. bila dah buat salah, bodek2 la sikit dgn masak yg sodap2. hikhik. kalo takat lakonan air mata tu rasa mcm zaman dulu2 pulak. buat salah nangis, buat salah nangis. aku taak. bila da buat salah aku tak cerita dulu. aku hidangkan yg sedap2 dulu pastu baru cerita salah aku. wakakakakaka :D baekkk punye plan tau ;p

MK sampai je umah dia terus ckp, "lapar la..nak makan kt mana mlm ni?". fuhh~~berdebar wehhh aku. ateee nak buat salah kan? harus la berdebar walopon aku tau dia takkan marah punya. tp, yelah, perasaan bersalah tu tetap ada ;p

"i dah siap masak dah. hihi"
"masak apa? kari kepala ikan ke?" ~ eceh, demand lak. i tak reti nyah nak masak gulai2 kari ni T_T
"masuk la duluuuu tgk sendiri" ~ sengih2 kerang busuk. hihi

Dia pon masuk umah terus makan. takde maknanya nak mandi dulu. ateee dah kebulor. aku pon dah mkn awal2. sori la, skrg ni bila lapa tak tertahan2. mmg takde maknanya nak tunggu2 org lain. perot sendiri didahulukan. MK pon mmg suruh aku mkn dulu kalo lapa. dia tau anak dia ikot prangai dia. lapa tak tertahan tahan. ekekeke :p

so korg nak tau apa salah aku????
sebenarnya, aku telah mencederakan kereta dia. huuuuu. ofkos laaa mak tak sengaja. bukan la accident, tp aku tersondol penutup sampah besi time nak parking kat kedai runcit. kebtulan ujan lebat pulak. aku mmg tak perasan la ade penutup tong sampah besi kt depan. so terkemek la sikit lebih kurang 2 inci setengah. hu huuuu T_T. aku g keje mmg pakai kete MK sbb auto. since preggy mmg xlalu nak bawak si itam aku yg manual tu.

kesimpulannye aku salahkan org kedai tu sbb xtutup bekas sampah dia molek2. pastu ujan lebat. pastu aku xnampak ms nak parking :(( tapi mujuuuuurrrrrrrrrrrr MK ckp "takpelah nak wat mcm mana. benda dah nak jadi". aku senyum dlm hati la sbb aku tau dia akan jwb camtu. huhu. sori sayang. hrp you suka spaghetti carbonara i masak :))

p/s: belajar lah memasak sbb ia senjata utama utk pujuk suami anda. eceh :p

Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. meh sini kasik kat akak ko nye si itam tuh... si oren akak sunyik x de teman...:P

    ReplyDelete
  2. sedapny spaghetti carbonara....lama xmakan menda neh...

    terus rasa nak kawin time baca entry ni heee +____+

    ReplyDelete
  3. kak amy: ehhe jom jom kite kawenkan si itam ngan si oren :D agak2 dpt anak ape nanti?ekekeke :p

    wawa: hah kawen kawen jgn x kawen :D sedap kan spageti carbonara ni.nak buek pon sonang.beli sajo cap prego.hihi

    ReplyDelete
  4. wah sangat creamy spagethi itu...suke nye!

    kata MK alah setakat kemek 2 inci apelah sgt nak dibandingkan dgn masakan isteri tercinta ku sorang ni..ehehe tak gitu?

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha