Monday, July 5, 2010

Wedding Si Puteri Tujuh :: Ateh & Nizam ::

AWAS: entri ni ade banyaaak sgt gambo yer. sila tahan mata anda ;p maybe lambat loading sbb aku malas nak edit size. jom layan! :)

Wedding kali ini spesel tau nyah. nape? sbb ia wedding salah seorg puteri 7 (atau 7 budak itam. hihi). Puteri Ateh namanya. Majlis diadakan di Trolak Selatan, Perak. moh kite pegi perak yop!!

Sesampai aje di umah pengantin, terus serang bilik! apakah?? hehe. biasalah buat mcm umah sendiri. tambah lak penah dtg umah ateh, so mmg wat cam umah sendiri. ekekeke ;p Muni, saye yg bulat gete dan CikBalkis ;)

Tuka watak bik dgn Hana plak. hihi. hana bertema batik seraya itu menyahut seruan kerajaan. ekekeke ;p

team biru: CikBalkis, CikLina, CikDd. hmm, puteri2 jelita yg masih belom berpunya secara SAH. hihi. tapi secara tak sah sudah berpunya. hihi. CikBalkis nak masuk kategori mana? ;p

Puteri Ateh selaku raja sehari da siaaappp. hihi. ayu x ayu x? ayu kaaaaan? hahaa. tapiii tapiii ada tapiii....hakhak. ok biar kami2 je yg tau puteri ateh gimana kok. kita anggap je dia ayu (sbb takot kena sepak dgn kaki pnjg ateh bile jumpe kelak. haha ;p)

oh ya, masa ni da selamat nikah da of kos. nikah pd pagi sebelum sanding di masjid. kami tak sempat sampai. kul 10 lebih br gerak. dlm kul 12 gitu br sampai umah ateh :)

okkk. pengantin lelaki udah sampaaaaai :") auwww cium jgn x cium. hihik ;p pengapit laki segak weh. hensem pon ada. pastu siap berkostum ala2 pengantin pon ade aku tgk. huhu. ateh plak selamba tarik ateh jd pengapit. sabau jelah. at least kalo tau bik akan jd pengapit bleh cari baju rona sama kaaaan. last skali bak kata bik, 'aku sama tema dgn kemah je'. haha. ateh mmg selamba :)

cepak cepung cepak cepung..hmm, sama cantek sama padan. auwww :') biku senyum lebar :D

arghh aku geram dgn buah tembikai bolat2 tuh. uhuks.

lepas makan perot kenyang. menunye wallaawehh sedap. mak makan menimbum. tp malu nak snap picture gara2 ada org kenal aku melalui FB/frenster. huhu. pastu ada makcik plak kat sebelah. adeh. so xjd snap gambo. menunya: daging masak itam (kot), gulai kari daging (siap ada tetel, i likeeee. hihi), ayam panggang slurp! dgn air asam mabeles, ulam dan sambal belacan. lauk lain ada lg tp aku x ambek. aku sebut yg aku mkn jer.

lepas kenyang masuk umah, buat pelamin mcm pelamin sendiri. padahal ramai weh penonton kat depan. tp, ade kami kesah?? haha. terus posing mcm tak hengat dunia. nasib pelamin ini sgt utuh :)

lagi percubaan merobohkan pelamin tp pelamin ternyata sgt kuat. hihi

auwww pengantin da masuk umah. pastu ada sessi bergamba secara manja2. hihi. ni antara pose yg sempat aku snap.

bergambar bersama pengantin. wajib! oh lupa nak cerita ada 2 org jejaka yg menyertai kami iaitu encikKeri@Kuku@tunangdd dan encikhafiz :)

sebelum balek kena gamba zoom skeet. hehe.

eh dd pon ado :) tp gambo ko dgn ateh terblur la dd. sowiii.

last but not least, masa balek sempat pose kt RNR ulu bernam. eh lina xde sbb dia yg snap picca. huhu.

wuaahhh pjg gile okek aku rasa entry ni. berjam jam nak upload sbb semuanya raw picture so size beso. oleh kerana raw, sape nak telek jerawat aku pon dipersilakan. wahihii.

sekian, terima kasih :)

entri lain yg berkaitan di blog kawan2 saya :)
Xoxo;
Ciare =)

4 comments:

  1. loh baru aku pasan yg 3 org berbaju biru tu adalah puteri jelita. apakah?? kebetulan yg aku xperasaan

    ReplyDelete
  2. N: berseri?? atee mekap 4 inci :p ngeh3

    Deena: perot tak bleh cover dah.hrp maklum :')

    DD: iyelah, aku pon br prasaaaan ade jelita1 jelita2 dgn jelita3 di situ. auwww ~~

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha