Thursday, August 26, 2010

cucur udang rangup idaman kalbu ^_-

vahh vahhh masyuk okeyyyy =p time berbuka, ni jelah aku hadap. kul 10pm siap sambung seround lg. MK pon agak pelik sbb biasanya aku mmg tak penah ulang2 makan. tp lain plak kali ni. hihi. maybe sbb dah mengidam sgt2 kot. huhu

nilah dia cucuq udang crunchy. sedap wehh...tak tipu. mabelessss hingga ke titisan terakhir. hmm, harini nak buat lagi lah. ape? nak resepi? sila pegi ke blog puan ann comel ni ye. i pon cilok resepi dia. cuma tambah cili aje dlm adunan sbb i loooikkkke yg pedas2 :)

zoom yg tak berapa zoom. haha. blur la phone camera aku ni. takda focus function T_T. sos cili ni pon aku wat sendiri. senang aje. tumbuk bwg putih seulas+2 sudu cili kering yg diblend+3 sudu sos cili+setengah sudu gula+air dlm 3/4 cawan. kacau dgn api sederhana sampai mendidih. angkat and serve. meletop nyahh =p

oleh kerana MK je makan nasik so semua lauk di atas aku tetap masak utk beliau :) dari kiri: sambal cili kicap wajib. yg ni mmg aku buat stok seminggu sbb dia mmg nak mkn tiap hari, ikan kembung asam pedas rebus lebihan sahur, sos cili cucuq udang td. kat bawah pulak sup bening bodo2 sayur sawi dan sotong masak kicap :')

last but not least syifa dania. my cousin's daughter. hehe comel je gamba yg maknye mms ni :) chinese look gitu. muahhh. raya nti kite jumpe ye sayang =D

6 comments:

  1. molotup gile...buat i kecur aje ciare nih :P hehehe

    ReplyDelete
  2. waaahhh..sofia memang mencari cara buat sos tuh...thanx for sharing yunk...

    regards,
    Triplesmiley & 1 Sweet Love

    ReplyDelete
  3. waaa...sedapnyer...nak wat gak la cucur udang...yum yum..

    ReplyDelete
  4. amboii... sedapkan makan garing serta panas2... huhu... eh! ann yang tengok ann pulak cam nak buat lagi... huhuh

    ReplyDelete
  5. ooh tidakkkkkkkk!!!!!! cucur ituuuu wat aku kecurrrrrrrrr

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha