Tuesday, August 10, 2010

dia dah plan menu daaahhh..ayooookkkk

Dia mmg cukup susah hati kalo xde makanan time sahur kang. dia tu sapa? sapa lg kalo bkn encek MK :p kalo bleh empatblas kali sehari dia nak makan nasik. haha.

"bila kita nak shopping brg2 dapur ni?" - kata dia.aku paham la maksud dia kompom brg2 dlm peti ais tu :p
"ikot awak la. awak yg busy sokmo. i anytimeee OK je"
"malam besok la nak? eh tp terawih start besok. kedai bukak x pas terawih?"
"bukak rasanya"
"pastu bleh g JJ skali"

amboi!! dia ni mmg. napsu shopping lebih dr i tau nyahhh :p ari ahad depan ni pon dia dah ajak aku pegi shopping brg2 baby. haih malas betol laaa. kesimpulannye semua aku malas nak buat time perot beso ni. rajen melantaak aje. kena bg aku tido n rehat cukup2 dulu br bleh kuar kalo x i cpt moody. hihi :p

nak beli apa ek utk baby??? (padahal checklist brg2 baby dah berkepuk2. huhu :p) ok ok tuka soalan. nak beli kt mana ek brg baby? JJ ke? sogo ke? aku dgr manjaku bangi tu ok ek? hmmm, belasah jelah mn2 ek. sama je kot

oh ya ni menu2 yg MK request time sahur...singgang ikan tongkol, ikan kembung msk kicap, sup ayam. dia kata 3 menu ni bleh selang seli tiap ari. naseb ah dia xkisah kalo msk benda yg sama. asalkan itu peberet dia masak la lapanploh kali pon dia layan je. hikhik. jgn dilupa cili yg byk utk dimakan dgn budu :p

Xoxo;
Ciare =)

6 comments:

  1. Pn Ciare:
    oklah tu dia dah pk menu bagai..menolong memberikan menu jugak tuh..huhu

    barang2 baby leh jer beli kat baby butik2 baby seperti babyjaya (babyjaya start relocation sale 21.8 nih ) ke or leh je beli kat shopping2 complex..skrg kan banyak sale.

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa buat ciare dan MK..semoga baby kuat sepanjang puasa ni ye..

    ReplyDelete
  3. kalau itu je menunnye ciare..senang bangat la keje kamu..hihihi

    ReplyDelete
  4. mrsnageb: tu la, tlg pikir pon ok jgk la dr x tlg lgsg. hehe

    marinahunny: thanks akak.slmt bpuasa utk akak sekeluarga jugak ye :)

    ReplyDelete
  5. ciare ko singgang ikan tu cara ganu ke? cmne resepi kalau cara ganu ek? rasa mcm lain skit kan?

    ReplyDelete
  6. lisa, singgang aku wat maybe pelik kot. haha. bhn2nye:

    -1 bijik bawang beso kuning tu, manis sket rasa dia.belah2 je
    -kunyit hidup ketuk2
    -serai ketuk2
    -lengkuas ketuk2
    -cili yg byk
    -ikan
    -garam

    mm tu je rasanya.pastu bila da siap dia jd kuning sket sbb kunyit hidup tu.adakah ini versi ganu?versi kelate guana?

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha