Friday, August 13, 2010

Dilema dan konflik

Rasanya dah penah ckp weols dah pikir nama utk baby girl kan? tapi utk baby boy belom lg. masih lg samar2. MK tu lah, pendirian tak tetap! hehehe. tgk mcm saya, belom pregnant aritu lg dah ada nama utk baby girl. cewah ;)

erm oleh yg sedemikian, rasa kecewa dtg menggelisahkan hatiku (ayat apo niii? wuekkk. mcm novel lak. PANGGGG~~~) apabila nama yg telah ready, tapi ade pulak newborn baby lain pakai. hehe. uuuu. so rasa kecewa sikit la bila nama bakal baby ku (if girl la) diambil org. woo woo woo. kecewa okayyyy

i know lar nama mmg bleh sama sbb bukan copyright ke hapa kan? tp kan penah jadik kat blogger dgn blogger bgaduh sbb yg A tuduh B tiru nama anak dia. huuu. takutnyeeee :(( bleh tak aku wat bodo je and pejamkan mata dan pekakkan telinga dan terus menamakan bayi aku tu nanti (if girl laa, sbb nama girl yg kena ciplak. woo woo) seperti mana yg aku plan dan idam idamkan?

oleh itu, teng teng teng! jika nama anak i TERsama dgn nama anak uols nanti wat2 tak nampak jelah ek. kerna saya telah terfikir nama itu since 1 month before pregnant tau. alkisahnya, pd satu petang dan jalan jem dan dilanda kebosanan, tetiba aku rasa mcm 'eh nak pikir nama anak lah'. think think punya think 5 minit pastu aku dah jumpe nama tu. hihi. padahal pregnant pon idak lg time tu. kehkeh ;p

note: erm nama anak insan yg sama dgn nama yg aku pikir tu bukan lah blogger. hrp maklum. so uols xperlu riso. cuma kenalan jauh aje. huhu

p/s: MAK kata jgn sebut laparrr lapaaar lapaarrrr (sebab aku suke berzikir lapaaa lapaaa time kecik2 dulu. kecik ke? hehe), tapi tak kira nak sebut jugak dalam hati. hehe =p
p/s lagik: seperti bese, i dah balek time ni. smpai umah nak tido dulu pastu br masak. caj tenaga :)


see i told you yang resepi bleh menaikkan traffic blog kan? hehe. anyway, ni sbhgian dr keyword utk arini :)

8 comments:

  1. susah kan pilih nama baby...kitorg dah ada beberapa options sejak dari awal preggy lagi..tp sampai sekarang pun lom decide walaupun dah tau gender baby..hihihi

    ReplyDelete
  2. waa boleh gaduh tu. alahai, mcm tak matang pulak blogger2 tersebut. sebab nama ni biasalah kalau ada sama kan. takleh la nama anak kita sorg je yg nama mcm tu dlm dunia nih. hehe. apapun nama yg diberi mestilah kita nak yang maksudnya elok2 kan? :D

    ReplyDelete
  3. lar yer ke?
    baru je aku duk kumpul2 resepi kuih raya nak tempek dlm blog..
    krg org kate saje nak cari publisiti pulak krg... keh2

    blasah je lah eh?

    ReplyDelete
  4. puan ciare..puan ciare:u memang klakalah dear :P
    takpe biau sama pun..yang penting u puas hatiey lah dear

    ReplyDelete
  5. adeh..org mcm tu ada jugak kaaaa..

    ReplyDelete
  6. hmm mesti sedih kan sy memahami kalo boleh kita nama anak kita unik drpd org lain atau luar biasa. xpe yg penting maksud nama tu dlm islam adalah baik2. baru berkat anak tu nanti

    ReplyDelete
  7. emm bubuh jer.xkisahla sama ke dak..tp kalau sama cam kureng best jugak kn??.tp nak buat cmner klu dah berkenan..
    emm dna pn since kahwin lagi dah berkenan ngan 1 nama ni..tp girl la..dh pakat dah ngan husbnd..tp member pun dah ada gak buh bby dia nama tu.cuma depan jer lain..huhuhu

    ReplyDelete
  8. deena: tu la,tp kang last minit msti jumpa punya.harap2 la :)

    nad: btul tu.padahal A tu maybe tak tiru.sbb bkn sama 100%.cuma sama sikit aje.ish ish.tp xingat da apa link blogger tu.haha

    ayep: blasah jek taruk byk2.nti bleh i try ;) hikhik

    mrsnageb: eh apa yg klaka tu :)

    kak ina: adeeee

    qaseh: kan kan?xpe lah,dah nak sama wat camne :)

    rdna: tu la,sama sikit2 xpe kot.kalo sebijik2 sama mcm pelik pulak.but still tak salah :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha