Monday, August 16, 2010

i'm not feeling well :'(

assalamualaikum.

hye semua. saya MC sebenarnya harini. in fact, sudah tak sihat since saturday. haaaa aritu wat lg entry poyo macam mana nak tau saya tahan ke tak kan??? kan Allah nak tunjuk. uuu nanges T___T kesimpulannya saya dah tau mcm mana rupanya bila saya tak tahan :'(

alkisahnye jumaat lepas berbuka haritu saya dah mula tak selera makan. cuit2 gitu aje. pastu perot rasa full. badan pon lemah lembik. sampai tang sahur pulak, makan lg sikit dr berbuka. mmg tak lalu langsung nak telan. semua rasa tak sedap. saya tanya MK, sedap ke? dia kata sedaaap. huh. so mmg tekak ini lah yg bermasalah. dah berdoa2 dah supaya jgn laaa morning sickness dtg balek.

rupa2nyaaaaa....bukan morning sickness yg dtg balek. tapiiiiiiiiiii......cirit birit sickness. huhu. saya rasa dlm 3 hari ni,jamban tu nak naik roboh dah. HAHAHA. kalo dia bleh cakap mesti dia kata 'woittt apesal asik bg bontot kt saya???' hihi. ok tak lawak T__T

sooo dipendekkan cerita dlm 3 hari ni, hampir 30x saya melawat 'kamar kecil' itu. ko bayangkan la betapa lembiknya saya. dan doc pesan supaya tak pose sampai laaaa cirbir tu ok. dan pagi td lepas melawat doctor buat kali ke-2, saya semakin ok. doc ugut saya supaya tak pose smpai laaa pulih kalo tak dia kata 'awak nak beranak awal keee?'. ok terus tak jadi melawan. kul 10am pg tadi doktor paksa bukak puasa depan dia jugak. telan ubat and air garam depan dia. dia tak caya saya akan bukak pose kt rumah. huuuu kejam betoi

tapi tak kisah la, anything for you baby. nampaknya mama kena ganti pose jugak la mcm biasa taun ni T_T. so far, baby's movement OK. cuma hari sabtu haritu gerakan dia luar biasa. mungkin dia pon sakit perot jugak kot. tu yg g klinik tu. skrg baby aktif mcm biasa. dan dia makin besar tau. hihi. comel sgt baby mama ni =)

oh ya, dlm sakit2 pon saya gigih jugak pegi shopping barang baby hari ahad aritu. sbb takot nti perot lg besar lg tak larat. soooo beli yg basic je. at least, keperluan emergency utk pegi hospital dah ada. syukur :) we all shopping kat JJ midvalley je aritu. hihi. so complete la jgk yg basic tu. hehe. bestnyaaa :'D ateee few days lg nak msuk bln ke 7. so kena prepare la kan.

ok lah saya nak masak ni. nak beli kat luar amatlaaaaah TAKNAK sbb asik kecewa dgn kualitinya. masak sendiri sudah. lgpon trauma takot cir bir lg. huhu. ok daaa

p/s: doc ckp pregnant lady sng kena cir bir walhal dia makan benda yg sama dgn org lain tp org lain tu x cir bir pon. sebabnyaaa, nutrien and antibodi ibu telah dikongsi sama2 dgn baby. so mcm senang la nak kena sakit2 ni. gituuu rupanya. oleh itu, kena la hati2 sblum tkena  ye :)

7 comments:

  1. kesiannya ciare..smoga cecepat sihat ye..biasa la tu dugaan..tak banyak hari pun nk kena ganti kan..kesihatan ciare & baby lagi penting..semoga elok2 je semuanya..

    ReplyDelete
  2. pn ciare:
    alahai siannnya dia......takperlah i pun sama,dah tak puasa sehari...demam plus muntah2 balik..huhu..take care ya :)

    ReplyDelete
  3. kacihannyaaaa.

    xpe..tahun dpn meh kite ganti posa same2 :P

    ReplyDelete
  4. owh ciannye..take care ye mommy..sian baby sakit pewut juge..

    meh2 jwb contest, nt menang hadiah!

    ReplyDelete
  5. demi baby kn ciare...xpe..ganti pose small matter..compare yg dlm pantang bln ramadhan..lg lerr...

    ReplyDelete
  6. mmg ciare... zam mase pregnant 5 6 bulan suke kena cir bir ni... huhuuuu...

    ReplyDelete
  7. oohhh..no wonder i pun selalu dapat cirbir gak sejak preggy ni..

    take care ciare..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha