Tuesday, August 3, 2010

Jalan2 time sales

Sebenarnya, kami ni masih tak tau lagi apa brg yg nak dibeli utk baby. walopon dah mcm2 checklist yg jumpe di internet dan dah print pon. tp both of us still mcm bengong2 lg. siap tak paham lg benda2 dlm checklist tu. mittens to ape? bleh x MK tanya camtu?? xtau nak marah ke nak gelak. hihi. ateee, kalo tau english skali pon tp xpenah pakai word tu of kos xtau jugak kangggg? haa kan dah kuar dialek ganu i =p

Aritu g JJ, so usha2 la kat bahagian brg2 baby tu. gile ramai punye manusia. gigih betol mak buyong perot besar2 nyerang JJ. huhu. sampai berlaga2 perot i tell you :p tapi aku mmg tengok2 aje. tak beli apa2 pon. plus, aku tak bawak checklist yg dah print tu so otak mcm blur blur seketika. hihi. jalan punye jalan sampai naik lenguh kaki, xde pulak kerusi??? ish patotnye kt bhgn baby ni kena la sediakan kerusi utk momtobe ni. huhu. sengal betul rasa kaki. jgn laaa dia membengkak terlalu awal.huuuu

aku sempat la snap gamba katil baby je. aku pon xtau lg apa benda and ciri2 brg utk baby ni. yg pastinya aku bkn branded punye org. janji teguh rupanya, bleh la beli. cap ayam pon aku layan aje. yg peliknya, apesal semua katil kaler biru ni?? ni yg menaikkan kemarahan aku ni!! huhu. berasap telinga jap. cewah :p tak caya tgk gamba2 di bawah.





aku tak bekenan sgt wane biru sbnrnya. kalo baby boy skali pon, aku xbeli biru kot. KOT la. tp kalo cantek aku beli kot. tp not my 1st choice la yg pastinya. heh :p eh, tp yg berkelambu mcm kt atas ni lawa ek? siap ada buai kecik utk goyang2kan baby kt dalam. plus, ia beroda :) hmm, mcm nak bli yg ni. tapi nak wane purple bleh? kalo pink mcm gila kuasa sgt. hehe

p/s: PINK or GREEN? teka teka!! ;)
p/s lg skali: byk betol keja arini. tgn lak lenguh pas kena cucuk time checkup smlm. hmm, anyway ini scheduled entry taw. mak busy arini

Xoxo;
Ciare =)

9 comments:

  1. haha leh lak huband ciare tanye mittens tu apa ek. tapi memang la, first time nk dpt baby kan, masa ni la baru nak kenal terms2 yg ado :P

    ReplyDelete
  2. bukan husband u sorang x tau mittens tu ape..hubby i pun sama jer..pastu boleh plak tanye, nape nak kena panggil mittens???nape x panggil glove jer??hahhaha..

    i suka gak lah cot yang last tu..339 tu cot jer ke complete set???kalau complete set, murah giler r..

    ReplyDelete
  3. mrsnageb: comel kan :D

    puannad: tu lar psl..hihi, actually kite pon xtau jugak sgt psl ni.mujur aritu akak bersalin, so da blaja sikit.hehe :p

    deena: hahaha glove??comelnya :D tu lar psl.ni pon dia blom khatam lg checklist tu.ade je lg yg xpaham.haha

    yup yg tu complete set tau.kat JJ IOI mall :)

    marinahunny: anda pasti? ;)

    ReplyDelete
  4. Ciare : dulu i tak suka hijau. asyik pink pink pink sajaaa.. tapi lepas baby lahir ni, asyik nak hijau sajaaa.. sampai confuse dah dengan warna kegemaran diri sendiri.

    So, i teka Hijau lah! HeHeHe.

    ReplyDelete
  5. wallah best wooo shopping barang baby ni..hijau la..bole pakai dua2 gender..hihi

    ReplyDelete
  6. tunteja: teka ijau ek?anda pasti? hehe

    dd dudu: kamu harus la teka pink kan :p

    yani: tu la, utk selamat kena pilih warna yg general kan. putih pon ok :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha