Monday, August 9, 2010

Kaki saya bengkak.......KOT

Kenapa ada KOT? sbb saya sendiri tak pasti (-_-") sesudah sampai ke kampung, ramai beno mak sedara menegur 'kaki kamu bengkak ke?' . . maka ia membuat i sedikit tertanya2lah pd diri sendiri. betoi ke kaki aku bengkak? hew hew. i donno la seriusly. because my legs are originally tembam uols :p

tp bila ramai beno dah menegur, aku belek punya belek, aku rasa YA KOT. sbb dia mcm lembik2 dan menggelembung luar biasa. tp not that obvious la. maybe baru bengkak lebih kurang 3mm je kot. hihi. sbb tak berapa ketara. sakit? tidak pulak. korg2 yg penah bengkak kaki tu kan, adakah ianya menyakitkan?

time persiapan kenduri, aku ade la tolong2 kupas itu ini sambil2 bersila. dan mcm makin konfem pulak bengkak bila ku tengok kaki ku ni. haih. dan bila nak bgn dr duduk mcm terhegeh2 sgt pulak. wuaaaa malunye, belom 7 bulan lg tapi da bengkak2 dan thegeh2 woo woo wooo. ni rasa nak masuk batu belah batu bertangkup ni T_____T

gambar? takdo le. kaki i sexyyyy. aurat youuuu. hikhik. padahal malas nak tunjuk kaki i yg 'gebu' ni @_@. mak berpesan, jalan selalu and jalan duduk lama and jgn gantungkan kaki masa duduk. lapik la dgn kotak ke apa. haish mcm apa jek. ni la cabaran keje opis hadap laptop mcm org takdak life ni!! dah keje hadap laptop, nak bdiri camnenye? nak bjalan camne nye? aku rasa dlm sehari dlm 5x je aku bgn dari kerusi

1 - minum pagi, sama ada buat air di pantry atau bfast di kedai mkn kat bwh opis. which is sgt dokat
2 - pegi toilet
3 - pegi surau yg hnya 5 langkah dr kerusi haku
4 - toilet lg kot
5 - selebihnya maybe jalan sikit2 utk pegi printer/fax/berceloteh dgn kakgee yg hanya 3 langkah dr tempat haku.

so how??? nak wat cmne, opis kecik aje. pusing2 kat dlm ni pon xsampai 20 langkah. hew hew :p

Xoxo;
Ciare =)

6 comments:

  1. Cuba ciare tekan kat kaki tu... Kalau lepas tekan tu kesan dia lambat nak naik... tandanya kaki bengkak, tapi kalau kulit tu naik cam biase... maksudnya kaki kite tembam sket dari biasa... Macam zam pun kaki tembam sket cam biase... Tapi mak cakap tak bengkak... Sebab Lepas tekan dia naik cepat jer kulit tu... :)

    Zam pun skrg nak bangun kena angkat bontot dulu... huhuhuuu tak larat kalau solat pun sama... kaki pun dah tak bleh rapat... kadang2 rase cam sah ke solat ni... Tapi nak buat camne... kaki time sujud memang tak leh rapat dah...

    ReplyDelete
  2. Ala ksiannye dia...sabar la dugaan utk ibu mengandung ni. minta la husband selalu urutkan kaki tu... tak pun pakai la kasut yg lebih selesa dan lembut

    ReplyDelete
  3. jalan banyak pun masalah jugak nanti..huhuhu..like myself, bila jalan banyak sgt, urat2 kat kaki sumer timbul2..buruk tol!!huhuhu

    ReplyDelete
  4. sis, bila duduk kt opis..letakkan kaki atas kotak A4..supaya x tergantung..malam2 tidur..alaskan kaki dgn bantal..supaya lebih tinggi dari jantung..insyaallah..kaki tu akan surut sikit..nanti bila ada check up tunjukkan kaki tu pd doktor utk kepastian ye..

    ReplyDelete
  5. zam: emm kalo tekan kulit tu cpt aje dia naik.tp mmg sembap btol la rupenye. huu. pastu ada urat2 merah halus muncul. tp sikit jela

    qaseh: hmm, mmg dia la hrpn mnjadi tukang urut tiap ari :)

    deena: tu la kan.kena bpada2.kite pon urat kaki da mula muncul.seram maaakkk T_T

    ReplyDelete
  6. kakdee: thanks kak for the tips :)

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha