Saturday, August 28, 2010

korg mesti shopping sakan eh minggu ni?

almaklum le, dah gaji, cuti lak lama. aku rasa ramai amek peluang utk cuti isnin nanti pastu shopping sampai pengsan kan? =p well, aku TAK pon. nak cuti mendenya? xde koje aku nak cuti sorg2 kalo MK x cuti. tak feel ok? sabtu ahad ni pon MK keje. aku mula la buat muka sedih time dia nak pegi keje :'( sempat dia ckp kat perot aku ni 'baby, papa nak g cari rezeki ni'. wuaahhh sebak lak rasanya! gigih betol dia cari duit skrg. semuanya demi si kecik kt dalam perot ni. xpe lah sayang, isterimu meredhai kamu pergi cuti di kala hari cuti yg sangat damai ni. keje lelok ye sayang! balek awal ye pastu singgah param beli air kelapa fresh tu ;)

tp xpe lah, smlm kan selangor cuti. we all just shopping kat JJ tmn equine ni je. tu je yg tdokat slain JJ IOI mall tu. malas le nak shopping di KL. silap2 terkandas lak karang. sakit belakang aku dah la berleluasa skrg ni. x mampu kot nak bdiri lama2. kalo kt JJ sini mmg tak ramai langsung i tell u. kalo penat, nak rest2 jap pon byk krusi. lega la sket.

sempat la nyambar 1 blause dgn suar maternity. pasni xnak la beli apa2 baju/suar maternity dah. lg 3 bln dah nak meletop. sementara tu pakai jelah apa yg ada. xyah nak membazir. sempat jgk beli langsir sliding door baru. tp bkn sebab tujuan nak raya pon. itu pon sbb langsir yg ada tu dah kotor sgt. bygkan la, dah setahun lebeh x basuh since kawen. so kena la beli langsir lain utk selang seli kan. kang takkan nak togel lak sliding door depan ni haaa. nti org luar nampak lak aku tgh main kejor2 dgn MK. aauuuwwww ;) dah alang2 ade sales, beli jelah.

lagipon aku suspect selsema aku ni lambat baik sbb habuk kot. besok checkup, takot doc marah kalo selsema lg. hu hu. MK pon apa lg, jenuh la memvacum umah buang segala habuk yg ado. huhu. ubat selsema batuk da abes dah tp selsema dgn batuk cendol aku x elok2 lg. hu hu. tp maybe jgk lambat baik sbb ubat utk org pregnant dose nya rendah. maka lambat la elok. tsk tsk tsk

maka harini kerja aku adalah utk membuat segala laundry. smalam da basuh baju keje MK. so pasni nak basuh baju aku dan baju jalan2 MK plak. kalo sempat nak basuh langsing sliding door tu. kalo xsempat besok lah. besok jgk nak basuh baju baby!! yeayyy. hihi. mcm awal sgt ke? hihi. anyway xde la awal sgt. dah masuk 7 bulan so semua brg baby utk emergency kena siap2kan. tambah lg nak cuti raya kang, so kena la spare brg2 baby dlm keta. incase la kan.....incase.....tp harap2nya semua OK. aku pon xnak baby keluar awal. biar la tepat2 9 bulan 10 hari yakni time raya haji karang :') amiiinnnn.

mm nasib umah da siap vacum so just kemas2 gitu jelah. oh pastu kena lipat kain!! ni yg mak tensen ni. huk huk. sakit pinggang wooo nak lipat kain ni. amatlaaaa tak rajen tau.

kesimpulannya aku xtau ke mana hala entry ni. mcm kelauttt aje. hakhak. ok lah mau rajen2 kan diri. xbleh malas2. hehe. kang sket lg nak g kedai. i'm planning to make kuih buah melaka!! sgt excited dah ni. yummyyyy :D tp lauk xtau lak nak masak ape. sup ayam peberet MK jelah. huhu.
source: mr google. nanti karang da buat aku upload yg aku buat ek. hihi
until then, chow!

2 comments:

  1. eh, u dok kat equine ek??i nak gi equine japgi ni..i buat monthly check up kat clinic opposite to KFC yang kat petronas tu..

    ReplyDelete
  2. dina, kite dok PUJ9. dina dok mn? tmn equine tu kite tau tang JJ dgn Mcd je. hahaha. ade lah dlm 10 min dr umah ni.

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha