Wednesday, August 4, 2010

manja sangat ke aku ni?

Aku rasa aku dah kembali ke fasa mula2 pregnant aritu. eh, bukan sbb morning-afternoon-evening-night-sickness tu, tp sebab aku rasa aku dah kembali tak terurus tahap gaban punya. dgn comotnya, serabainya...pegi opis pon mcm makcik2 nak pegi pasar beli ikan je. aku rasa makcik2 pon lagi bergaya dr aku kot @_@. nasib baik kt opis xkisah pakaian x formal. selamat

ok, berkenaan dgn tajuk tu. anyway, aku ade mentionkan smlm yg tangan aku yg dicucuk kancing gigi masa checkup isnin ptg yg lepas masih belum sihat lg. emm, maybe dia ikot ketahanan badan seseorg tu kot. member aku cite, ada yg sengal 2 hari je. sbb doc pon ckp lenguh2 2 hari je. tapi ada yg ckp smpai 5 hari la, seminggu la, dan ada jugak yg sampai demam. isk. xnak le sampai demam pulak.

eh ni bukan nak ngadu ke ape. merungut jauh sekali. apepon this is the price to pay for our little precious kan :) sesusah mana pon, sepayah mana pon. tetap kena kuat harunginya. ingat nak dapat anak free free sekelip mata ke? Allah nak bagi, kena la berusaha menempuhinya :)

cuma nak cerita jelah kat korg situasi aku skrg ni. hehe. bila tangan da lenguh2 sengal2 kebas2 ni, mcm2 kerja la tergendala beb. aku ni punya la mengidam karipap dr isnin tp kena tgguh dulu sbb tak larat. nak bawak kete terhegeh2 pusingkan stereng, tak dapek la den nak drift hehe. tapi yg paling mencabar time nak tido nyah. nak baring tu, nak bangun tu ya Allah....mmg laa kena bantuan org lain sape lg kalo bukan laki sendiri. tlg tarik bgn, tlg betul bantal, tlg pakai stokin...sob sob sob..ni baru 6 bulan lebih uols. pe cer?? haha. kalo dah nak meletop karang lg dahsyat kot situasi aku.

tapi hrp2 semuanya pulih la dlm masa sblm jumaat ni. aku nak balik perak jumaat ni. ada kenduri lak weekends ni.kenduri utk arwah opah,atuk and my beloved father.dan jugak kenduri doa selamat utk aku kot.hehe.best best ;) sooooo, hrp laaa sihat sepenuhnya.kalo tgn terkehel camni nak makan pon susah.

sekian saje. jumpa lg

p/s: rasa nak balut je tangan mcm ala2 org patah tgn tu pastu sangkut kain kat bahu. apa namanya?bandage ek?huhu.
p/s lg skali: pd sape2 yg belom cucuk, relax.aku bukan nak takotkan uols.sbb lain org lain tahapnya.mcm kakak aku yg kecik molek tu lg kuat.dia kata kena cucuk tak sakit lgsg bleh??huhu.dah la stretch mark pon dia xde!!!!i jeleeeessssss T_____T

Xoxo;
Ciare =)

12 comments:

  1. ~ciare~

    lain orang, lain penangan pregnant ni..hehehe..

    i pun kekadang tu rasa macam putus asa and helpless..rimas pun ada bila semua benda x mampu nak buat..=(

    ReplyDelete
  2. sabar ye mommy..akak suka bila awak kata itulah harga yg perlu dibayar kan..

    take care!

    ReplyDelete
  3. Pn Ciare:i pun setuju ngan pn deena tuh..lain orang lain bahagiannya...masa i kena cucuk last 2 week tuh,i mc the next day tuh,sebab lenguh2 aje...saje nak rest...tapi sebenarnya lenguh2 biasa ajer :) teruskan eh perjalanan ke 9 bulan ni dengan indah ye...

    ReplyDelete
  4. Ciare, lagi banyak dugaan, lagi indah fasa mengandung ni. Nanti bila baby dah kuar, tak terasa langsung semua dugaan ni. Macam tak percaya saja ini ke baby yang kita kandung selama 9 bulan tu. macam tak percaya dengan kemampuan diri sendiri 'menjaga' baby dalam perut kita.

    Anyway, ini memang masa yang sepatutnya untuk bermanja dengan Mr. Hubby. sebab nanti baby dah kuar, kita pulak yang nak kena manjakan baby. :-)

    ReplyDelete
  5. Xpe ciare 2 kali jer cucuk tu :)... tp memang sengal2 zam pun 2 hari xilang g sengalnye... tido pun xleh nak mengiring....zam mase 6 bulan xrase lenguh2 lagi.... Tp bila 8 nak masuk 9 ni... Nak bangun pun kena merangkak pastu angkat bontot.. baru leh bangun... Sebab tulang bontot rase cam sengal n lembut... huhuhu...

    ReplyDelete
  6. N sjak preggy ni..ade je rs x kena...x selesa itu ini..mmg cmtu ke??

    ReplyDelete
  7. ciare..
    aku dh 2x kena cucuk.nk x nk,kena la kuatkn juga.lepas 2,3 ari dh hilang rs lenguh2 tu.pe la sgt rasa sakit kena cucuk tu nak d bandingkn masa nak b'salin nnt..rite?so kte kena kuat..ok!and now i'm 33weeks..Alhamdulillah smuanye ok.xde masalah pe2.sekarang ni pun aku dh start jalan hegeh2 walaupun perut aku ni x beso,nk bawa badan ni mmg dh x berapa nak larat la.untung sbb MK sangat sporting n memahami.

    ReplyDelete
  8. ciare ko duk puncak jalil kan. ko perasan tak kalau depan flat yg kalerful tu, petang2 ade pakcik bawak van putih jual lauk pauk. dia ada jual karipap tau..dan karipap itu saaangat panjang..size lebih kurang 15cm. sila ambik pembaris skrg.

    and karipap tu agak sedap bagi tekak ini..

    ReplyDelete
  9. tgk org kot..kak dee ngandung kan dua2 tu pun ok je..x penah pun sakit ke apa ke..gi amik injection pun biasa je..serah je diri..excited adalah..hehehe..

    ReplyDelete
  10. hoho..biase la tue..nak bermanja lebey..time nie la pun mintak ape sumer dpt..huhu..first cucuk agak terasa la lenguh tue..pastu bile cucuk kali kedua, dah x heran dah..selamba jek belasah tangan xnak bg dia manja sgt...hahaha

    ReplyDelete
  11. dina: tu la..tp kalo bleh nak tnjuk kuat jgk.kite punye sis kecik molek orgnya, time pregnant lak husband naik kapal, but she's strong.so nk jadikan dia idola.hehe

    kakmarina: :) mekasih kak.pray for me k.

    mrsnageb: alhamdulillah arini ok sket tgn ni.bahagian masing2kan..ikot rezeki la..

    tunteja: hehe.kan kan.xsabar nak tgk baby yg dok kt dlm perot ni haa..hehe..betul3.kena abeskan masa yg ada utk manja2 dgn hubby ;)

    zam: sama la zam.bila nak bgn dr tido tu kena guling2 dulu.kena merangkak dulu..tak pon kena hubby tarik dulu..jenuh :p

    N: yg tu mmg N, mmg akan rasa tak kena je.semua rasa salah n tak penuhi citarasa.be strong ok :)

    ReplyDelete
  12. rina: yup.mmg kena kuatkan smgt.kalo tak kuat kompom dah nangis depan doc mintak mc..hehehe.mujur la MK ok.time dia tlg kena puji2 la dia suami mithali.hehe..amek ati dia sikit :)

    lisa: i know i know.karipap dia mmg sgt besar smpai rasa trauma 1st time tgk.haha.mkn 1 dah kenyang mcm mkn 5 6 bijik krpap bese kan...rasa dia not bad gak

    kakdee: time amek injection mmg excited..hehe..tak sakit pon time cucuk tu.tp xsangka efek dia lama jgk ek

    zaza@fiza: mm tu la, xnak la manjakan sgt tgn ni...kalo ngada2 lebih kompom da mtk cuti kt doc..hehehe

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha