Thursday, August 12, 2010

Masih bertahan lagi...

oleh kerana ramai btanya jadi saya jawab "Saya puasa". cewah tetiba nak bersaya2 lak. ok lah nak buat entry ayu lah harini. anda jgn marah ye. saya nak sopan sket. bg anak dlm perot turut sopan. hihihihi

Maka, camne puasa anda smlm? ok? ke ada yg terkantoi? hihi. saya smlm okey je. tp da jam 3pm lebih tu dah start krukk krukk krukk. tu belom lg campur tendangan power budak ni. sabau aje lah. baby, sabar ye sayang. ni la cabaran2 kehidupan namanya :)

Yang pasti juadah berbuka anda pasti terbaik bukan? byk belog dah mengupload menu bbuka smlm pagi ni. hehe. kat facebook siap tag tag gamba lagi. sapa tag gamba makanan pd saya AWAS! saya akan remove anda dari friend list. kejam okey tag gamba mknn time pose. dah tu, bleh meruntuhkan iman sesetengah pihak yg lemah mcm saya T__T anda berdosa tau. cewah memandai nak bg dosa kat org.

tapi saya baik sikit. taknak letak gamba walopon dah ambik. tp takot diri sendiri taktahan tgk gamba yg diupload nanti. nayaaaa. jadi menu kami smlm adalah:
-sup ayam peberet MK & sambal kicapnya
-ikan kembung goreng
-sambal tempoyak ikan bilis resepi HANA.klik klik!sedap meletop!!
-ulam
-kuih muih dr param (PAsar RAMadhan incase anda tak tahu shortform apa :p)
-air kelapa sejug utk saya dan air tebu sejug utk MK (haha gila! sejug okey bukan segelas :p)

harini balik jam 430 sbb masuk jam 8.sooo ada chance nak main masak2 lg :) ni yg suka dok opis ni.kalo g site client time azan belom tentu sampai umah T_T.setelah hampir 4thn bkhidmat di company ini, br skrg saya berpeluang utk sampai rumah awal dan masak utk bbuka.3 thn sebelum ni mostly saya akan berbuka kurma+air mineral dlm kereta atau sampai rumah tepat2 waktu azan berkumandang.

terawih? pegi TAPI......ada TAPINYA....saya rasa mcm dah tak mampu nak teruskan jika imam tetap membaca dgn penuh sedapnya. sedap mmg sedap. berlagu2. sungguh sedap tak tipu. TAPI, saya rasa dia patot consider la kaum2 tak cukup upaya mcm ibu mengandung bawak perot ni dan juga kaum pakcik makcik yg dah berumur.smyg duduk skalipon ttp tak mampu jika begitu.kesiaaaan kat kami tau.cewah mintak simpati.habes terawih jam 10.45pm. saya rasa tak mampu kot nak teruskan.nak suh MK sevey2 surau lain yg OK sikit.

Sahur td kami makan nasik lauk sardin n sup bebuka smlm.sgguh menyelerakan sampai saya tak boleh bdiri tegak. perot tegang mungkin terlalu full. mujur tak muntah.sbb kadang2 kalo kenyang sgt termuntah jgk.

Ok lah, xtau nak merepek ape dah. dah mcm laporan harian pulak entry kali ni. apepon, slmt berpuasa semua! :D

6 comments:

  1. alaaa nak tgk gamba makanan :p

    ReplyDelete
  2. syabbas bjaya pose...N pon arini masih btahan..cume sakit2 bdn..np tah..

    ReplyDelete
  3. pn ciare:hamboi..meriahnya menu berbuka puasa :) kalau tak larat berterawih suh je husband wat kat umah,bleh berimam ngan hubby :)

    ReplyDelete
  4. alaa..tak ada gambar makanan berbuka le pulak. sebab i sangat suka tgk gambar masakan Ciare. huhuhu. and suka sangat cara ciare terangkan step by step utk masak. sesuai sangat utk orang yg tak pandai masak macam i. :-p

    ReplyDelete
  5. dd: ade snap tp xsampai ati nak letak sini.uuu.nti sendiri pon tlioq T_T

    N: syabas utk N jgk.bkn sng tu,tmbh2 N 1st trimester.sakit2 bdn tu normal.bak kate org,bdn mule nak mengembang n beri ruang pd bb, tu psl sengal2.sabar ye =)

    mrsnageb: whoaa terawih di umah?huhu.tp dia suke g masjid.smlm dia g sorg je.kite tggl umah T_T

    teja: hihi ala menu bese je.lenkali kalo ade yg sodap2 kite letak sini k :) alaa resepi kt blog ni pon xde la spesel beno.blog msk2 lain lagiiii teror :D

    ReplyDelete
  6. solat terawikh sambil duduk pun x pe ciare..

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha