Wednesday, August 25, 2010

ramadhan ke 14 iaitu semalam

dah hari ke-15 dah wei? rasa cepat pulak masa berlalu ek. tambah2 kalo ptg2 pas opis hour rasa lajuuu je masa berlalu. bila dah main masak2 kat dapo harus la tung tang tung tangg. sedar2 MK dah balek keje sambil bawak air kelapa fresh pd jam hampir 7pm bersama kuih sampan peberet ku. pastu siap2 berbuka. i likeeee :')

oyya. semalam yours truly ni tak masak tau. ateee, xde bahan dah nak masak. so ended up pegi bazar ramadhan. 1st time la aku mkn makanan kat bazar utk berbuka. slalunye beli air klapa dgn kuih kuih aje. maka, semalam aku beli la nasi beriyani ayam sambal. MK lak nasi uruhara. kompom HURUhara aku tgk nasik dia. HAHA

nasiknya bukan main gedebak gedebuk banyak tau. dia ingat kami kaki lantak ke?? padahal aku makan tak sampai separuh pon nasik tu. pembazirannnnn :'( dah tu set aku rm6.50, MK punye hURUHARA plak RM7.50. dan rasanya? BIASA JE. ok pembaziran di situ. kalo aku beli nasi ayam harga rm3.50 pon sama je kot standard rasa dia. haih. ok lah at least tak basi dan bleh ditelan. emmm tp tetap tak puas hati ayam sambal dia MANIS? tak nangis betol la. haku nak yg podassss tau nyah

ok la kesimpulannya arini idup kembali normal sbb peti ais da penuh. soooo i nak masak. menu yg tercipta di kepala takat ini adalah SOTONG MSK KICAP utk MK, CUCUR UDANG utk aku hihi, SAMBAL IKAN BILIS PEDAS utk aku dan SUP SAYUR SAWI WITH TELUR utk BABY :')

so kena masak byk2 SAHUR karang panas kan aje. tak kuasa nyah nak masak lauk lain. mujurrrr suami ku tak cerewet. alhamdulillah. MK kata, 'nape tak masak byk2 satu periuk besar sup ni, tak payah masak 3,4 hari??' haish speechless meh aku dgr. aku pon xsanggup nak makan lauk berusia 3 hari. bleh plak dia cdg camtu. aku tau dia kesian kat bini dia kena masak sokmo. tp xpe la, dah aku rajen nak masak ok le tu. kang dlm pantang, pas anak keluar ko ingat senang nak masak?? so sementara free dan masih rajen bleh la masak. pahala pon bertambah2 :)

pada satu petang time aku masak2 kat dapo

ciare: u ni pandai tak masak nasi? nti time bini beranak kang camne laaaa agaknya. nasi tu masak la kat umah, u beli lauk je nanti
mk: pandai laaa. ingat suami u tak pandai kee.
ciare: yela i tau la u pndai masak maggi. tapi pandai masak nasik tak? haritu goreng telur pon hangit.
mk: ala nti i pandai2 la nak idop. u jgn la risau. hehe

emm bleh pcaya ke mamat ni? riso aku dia makin kurus keding lak nti sbb mkn ntah hape2. apepon, moga semuanya baik2 belaka. amin

p/s: thanks to these recipes membuatkan traffic blogku mencanak naik bulan pose ni. nuff nuff pon makin menaik dgn kadar laju. alhamdulillah. rezeki baby :')

3 comments:

  1. kamu sunggu rajen betul memasak pn ciare....nanti buat buku yo :) jadi cheff :)

    ReplyDelete
  2. Aloo Ham...baby ok? dah gerak2?...rajin masak ek..kite tak larat dah...mesti masak berdua...tumit cepat tul sakit...berat benar kot..:P...eh kite nanti beranak Putrajaya...tapi if dekat Raya tak kuaq gak, Hos Serembanlah...due pun Raya first...huhu..takutttt...

    ReplyDelete
  3. mrsnageb: isk nak tulis dlm buku yg mls tu.nak senang print aje wat scrap book.tp kt uma xde printer :(

    Sarah: wuaaah EDD 1st raya ke?hehe.hrp2 sempat makan juadah hari raya dulu.baby da gerak n bersilat sokmo ni.gudluck ey :D

    ReplyDelete

Kindly leave your comment here :) TQ. Have a nice day

© ♥ c i a r e ' s l a n d ♥ ™ 2007 | Fully designed by Ciare Baha